Louis Vuitton, Rolex, Cartier, Dior και Loro Piana, ετοιμάζουν είσοδο στην μαρίνα της Βουλιαγμένης




Του Γιώργου Λαμπίρη – capital.gr

Μεγάλα εμπορικά ονόματα της παγκόσμιας αγοράς λιανικής ειδών πολυτελείας, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να εγκατασταθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα στις εμπορικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να δημιουργηθούν στην μαρίνα της Βουλιαγμένης (Αstir Marina).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τελική φάση με τους επιτελείς του Αστέρα Βουλιαγμένης, υπό την διαχείριση του οποίου τελεί η εγκατάσταση.

Ονόματα οίκων όπως οι Louis Vuitton, Rolex, Cartier, Dior και Loro Piana θα βρίσκονται εκτός απροόπτου μεταξύ των κύριων μισθωτών που θα εγκατασταθούν στη μαρίνα.



Επίσης, όπως πληροφορούμαστε ήδη έχουν πέσει υπογραφές για την εγκατάσταση του brand εστίασης, Cova, το οποίο ανήκει στον γαλλικό όμιλο LVMH, που επίσης διαχειρίζεται τις μάρκες Louis Vuitton, Dior και Loro Piana.

To Cova άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του δίπλα στο φημισμένο Teatro alla Scala στο Μιλάνο. Σύντομα εξελίχθηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά ανοίγματα της περιόδου αυτής.

Αποτέλεσε σημείο συνάντησης για καφέ μετά το θέατρο, ενώ φιλοξένησε την ελίτ της πολυάσχολης, υψηλής κοινωνίας της περιοχής. Το Caffé Cova έγινε σύντομα η προτιμώμενη τοποθεσία για παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως ο Giuseppe Verdi και ο Giacomo Puccini.

Στη δεκαετία του 1950, το Cova μετακόμισε στη Via Montenapoleone, στην καρδιά της ακμάζουσας συνοικίας μόδας του Μιλάνου.

Loro Piana: Από τη Μύκονο και το Nammos Village στη μαρίνα Βουλιαγμένης
Σε ό,τι αφορά τη Louis Vuitton, αυτή τη στιγμή διατηρεί ήδη τρεις μπουτίκ στην Ελλάδα, οι δύο εκ των οποίων έχουν εποχικό χαρακτήρα και βρίσκονται στη Μύκονο, ενώ η τρίτη εξ αυτών βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι. Σε ό,τι αφορά στη Rolex διατηρεί ήδη δύο σημεία πώλησης στις οδούς Βαλαωρίτου και Κολοκοτρώνη αντίστοιχα, στο κέντρο της Αθήνας.

Νέα άφιξη στην πρωτεύουσα και εν προκειμένω στην Βουλιαγμένη θα αποτελέσει η μπουτίκ της Loro Piana, οίκος ειδών ένδυσης που φημίζεται για τα υψηλής ποιότητας ρούχα από μαλλί και κασμίρι, ενώ στη χώρα μας διαθέτει ήδη ένα κατάστημα στο Nammos Village της Μυκόνου.

Καθυστέρηση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα λόγω εύρεσης αρχαίων
Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της μαρίνας Βουλιαγμένης, θα είναι πλήρως έτοιμη την άνοιξη του 2023. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την παράδοση των λιμενικών εγκαταστάσεων εντός του τρέχοντος Ιουλίου, γεγονός που θα επέτρεπε τον ελλιμενισμό σκαφών και σε δεύτερο χρόνο επρόκειτο να παραδοθούν οι εμπορικοί χώροι.

Ωστόσο το συγκεκριμένο πλάνο μετατέθηκε για τον χειμώνα του 2022 σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, ενώ ως προς τους εμπορικούς χώρους από κατασκευαστικής άποψης θα είναι έτοιμοι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ο λόγος της καθυστέρησης των εργασιών, αποδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, στην εύρεση αρχαίων ρωμαϊκών δαπέδων, τα οποία έπρεπε να συλλέξουν τα κλιμάκια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και στη συνέχεια να τεθούν προς συντήρηση. Τμήματα των συγκεκριμένων ευρημάτων χρειάστηκε να αναδειχθούν, γεγονός που επέτεινε τον χρόνο υλοποίησης του έργου.

Η μαρίνα Βουλιαγμένης θα έχει προσεχώς την δυνατότητα να φιλοξενήσει 20 καταστήματα των 50 τετραγωνικών μέτρων το καθένα ή και χώρους που θα προκύψουν από την συνένωση εκ των προαναφερόμενων χώρων για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων μισθωτών.

Σε αυτήν εκτός από το καφέ Moorings που ήδη υφίσταται, θα εγκατασταθεί και το Cova όπως προαναφέραμε, ενώ στην ευρύτερη κατασκευή θα υπάρχουν φαρμακείο και μίνι μάρκετ. Στις βασικές υποδομές θα περιλαμβάνονται επίσης 200 θέσεις υπογείου πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της μαρίνας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.