Kέρδισε 120 εκατ. ευρώ στο Eurojackpot




Πώς νιώθει κάποιος που κέρδισε σε λοταρία 120 εκατομμύρια ευρώ; Πολλοί έχουν σκεφτεί αυτήν την ερώτηση, ελάχιστοι όμως μπορούν να την απαντήσουν. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο νικητής του μεγάλου τζακ ποτ του παιχνιδιού Eurojackpot, που κέρδισε 120 εκατομμύρια ευρώ, στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά την κλήρωση, το νικητήριο δελτίο είχε παιχτεί στη Δανία, στην περιοχή Blåvand. Το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε έναν παίκτη στην ιστορία του Eurojackpot, αλλά και το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ στη Δανία!

Ωστόσο, για τρεις ημέρες, ο νικητής ήταν άφαντος. Τελικά, στις 25 Ιουλίου, ο μεγάλος νικητής εμφανίστηκε και δήλωσε, μάλιστα, ότι είχε βάλει το δελτίο σε ένα συρτάρι και δεν είχε καν δει τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέχρι το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής. Μάλιστα, το δελτίο βρέθηκε τσαλακωμένο!

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Δανίας, ο μεγάλος νικητής του Eurojackpot είναι κάτοικος Brøndby, αλλά δεν αποκάλυψε παραπάνω λεπτομέρειες για την ταυτότητα του. Ωστόσο, προσερχόμενος στην εταιρεία τυχερών παιχνιδιών που διοργανώνει το Eurokackpot στη Δανία, σημείωσε: «Νιώθω έκπληξη και σοκ. Είναι όμως υπέροχο συναίσθημα να νιώθεις τόσο τυχερός και να μπορείς να εξασφαλίσεις την οικογένεια σου, για πολλές γενιές».



Τι είναι το Eurojackpot
Το Eurojackpot είναι μια διεθνής λοταρία που διεξάγεται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες. Oι παίκτες συμμετέχουν στο Eurojackpot μέσω της μεγαλύτερης εταιρείας τυχερών παιχνιδιών κάθε χώρας, οι οποίες αποτελούν μέλη της διεθνούς λοταρίας. Τα ποσά που μοιράζει το παιχνίδι στους μεγάλους νικητές ξεκινούν από τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το τζακ ποτ μπορεί να φτάσει έως τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, το Eurojackpot έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή αριθμοπαιχνίδια διεθνώς. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη συντονίζονται για να δουν τις κληρώσεις του, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Ως παιχνίδι, το Eurojackpot μοιάζει πολύ με το «δικό μας» Τζόκερ, με βασική διαφορά ότι για να αναδειχθεί μεγάλος νικητής απαιτείται η πρόβλεψη 5+2 τυχερών αριθμών, αντί για 5+1 που ισχύει στην περίπτωση του δημοφιλούς ελληνικού αριθμοπαιχνιδιού.

Συνολικά, το Eurojackpot έχει 12 κατηγορίες κερδών, με αρκετές να προσφέρουν επίσης μεγάλα ποσά. Για παράδειγμα, στην κλήρωση της Παρασκευής 22 Ιουλίου, εκτός του Δανού μεγάλου νικητή, 8 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν ο καθένας ποσά ύψους σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 18 νικητές της τρίτης κατηγορίας κέρδισαν σχεδόν 130.000 ευρώ ο καθένας.

Πότε έρχεται στην Ελλάδα
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών στις οποίες είναι διαθέσιμο το Eurojackpot. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια για την πιθανή είσοδο του στην ελληνική αγορά, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. Βάσει της εμπειρίας από άλλες χώρες, απαιτείται σειρά ενεργειών και ρυθμίσεων από το Δημόσιο, ώστε να μπορούν οι Έλληνες παίκτες να έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι.

Πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό; Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί θα ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο Eurojackpot και γιατί όχι να κυνηγήσουν το όνειρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ…Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.