«Arcadia 1900» – Xρώματα και αρώματα Αρκαδίας στον Άγιο Δημήτριο




Την Τρίτη 12 Ιουλίου ο χώρος του Στρογγυλού Σχολείου ‘Τάκης Ζενέτος’, όπου διεξάγεται το Open Air Film Festival Stroggylo θα γεμίσει χρώματα και αρώματα Αρκαδίας με τον αγαπημένο αυτό τόπο να μας παρασύρει σε οπτικά ταξίδια της ψυχής.

Το «Arcadia 1900» μας καλωσορίζει στο Οινοποιείο των Αδελφών Σπ. Παπανικολάου. Γνωρίζουμε τον πατέρα – αφέντη, τον οραματιστή γιο Βασίλη, τον τυχοδιώκτη αδελφό του, Νίκο και μια μητέρα σωστή Κέρβερο. Με αφρώδη οίνο Τεγέας, από το 1885, ονειρεύονται να μεταμορφώσουν την Αρκαδία σε Καμπανία της Ανατολής. Έξω δρέπουν βραβεία. Μέσα, οι συγκρούσεις στην οικογένεια και οι διαπλεκόμενοι ανταγωνιστές θα τους οδηγήσουν σε τραγικό τέλος.

Σε αυτό το ταξίδι θα βρούμε χαρά στην αναπόληση αλλά και στο παρόν, στη στιγμή δηλαδή που θα ταξιδεύουμε αφού θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μαζί με ορισμένα πολύ σπουδαία πρόσωπα. Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης της ταινίας Κώστας Σπυρόπουλος καθώς και οι συντελεστές της Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης και Οδυσσέας Σταμούλης.

Κατά τη διάρκεια της προβολής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κέρασμα με Μοσχοφίλερο από τα Κτήματα Τσελεπού και Σπυρόπουλου ενώ ένας τυχερός θεατής θα κερδίσει μια φιάλη ρέπλικα του 1885 και ένας δεύτερος το βιβλίο με την τεκμηρίωση της ταινίας του συγγραφέα και σκηνοθέτη της ταινίας Κώστα Σπυρόπουλου από τις Εκδόσεις ΙΟΛΚΟΣ.



Ολόκληρο το πρόγραμμα του Open Air Film Festival Stroggylo του Δήμου Αγίου Δημητρίου εδώ –> https://dad.gr/wp-content/uploads/2022/06/oaff_2022_-co.pdf

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.