Σαλπάρουμε απόψε από τη Γλυφάδα για την Κρήτη




Απόψε στις 8:30 μ.μ. σαλπάρουμε από τη Γ΄Μαρίνα Γλυφάδας για ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην Κρήτη μας, με ενδιάμεσους σταθμούς-ορόσημα της ιστορίας της. Ή Ένωση Κρητών Γλυφάδας, υπό την Πρόεδρό της Δέσποινα Τζαγκαράκη, έχει ετοιμάσει για το Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας μια υπερπαραγωγή με τίτλο: “Κρήτη Νεραϊδογέννητη, της λευτεριάς πατρίδα”. Έξι μουσικοί και 30 χορευτές θα μας ταξιδέψουν με συρτό, σιγανό, μαλεβιζιώτη, λαζώτη, με περήφανα ζάλα και ταλίμια, σε όλες τις γωνιές της Κρήτης, αγγίζοντας ιστορικές στιγμές που θα μας συγκινήσουν.

Μουσική επένδυση: το συγκρότημα του Αντώνη Κεχαγιαδάκη

Τραγούδι: Νάνσυ Καπνάκη & Χριστίνα Κακλιδάκη

Διδασκαλία χορών: Φραγκίσκος Δανδουλάκης-Νιόβη Καλοκύρη



Χορεύουν: Τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας

Φωτογράφιση & Βιντεοσκόπηση: Σταύρος Χαμπάκης

Επιμέλεια-σκηνοθεσία: Ένωση Κρητών Γλυφάδας

Η είσοδος είναι ελεύθερη όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις.

Η αυλαία του Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας, το οποίο διοργανώνει το Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας και η Πρόεδρός του Μαίρη Παπάζογλου, άνοιξε χθες με Αλέξη Ζορμπά. Μια θρυλική κινηματογραφική ταινία, η οποία πάνω στη μεγάλη οθόνη με φόντο τη θάλασσα αυτή την υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά φάνταζε μαγική. «Το Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας για το 2022 ξεκίνησε με σινεμά και συνεχίζει όλο το καλοκαίρι – και τον Σεπτέμβριο – με ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, για όλες τις προτιμήσεις και για όλες τις ηλικίες. Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.glyfada.gr/festival και σας περιμένουμε στις μοναδικές βραδιές πολιτισμού στη Γλυφάδα μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς ότι μπορούμε και πάλι φέτος να λειτουργήσουμε το θέατρο της παραλίας μας. Δύο χρόνια μετά, είμαστε και πάλι στον υπέροχο αυτό χώρο, με ένα πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει με φροντίδα και αγάπη. Πέρσι είχαμε εδώ το drive-in, έναν πρωτοποριακό θεσμό, φέτος είμαστε ξανά στο θέατρό μας.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και σας θέλουμε εδώ μαζί μας όλο το καλοκαίρι», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Γιώργος Αγγελόπουλος στο χαιρετισμό του κατά τη χθεσινή εναρκτήρια βραδιά, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Νιτσιόπουλος και Σπύρος Δήμου και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.