Μυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης Ελένης – Οι γονείς δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ γιατί δεν ήξεραν το… νούμερο




Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο της 14χρονης Ελένης από την Νέα Ιωνία που έφυγε από τη ζωή έπειτα από 6 μήνες που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Η 14χρονη μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2022 από τους συγγενείς της στο νοσοκομείο του Βόλου, αναίσθητη, με τους οικείους της να ισχυρίζονται ότι έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο, γλίστρησε και χτύπησε.

«Η 14χρονη ήρθε στο νοσοκομείο γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα, αρχές Ιανουαρίου. Την έφερε η οικογένεια της, με το αγροτικό όχημα. Το παιδί ήταν στην καρότσα. Όταν τους ρωτήσαμε γιατί δεν καλέσαν το ΕΚΑΒ, μας είπαν ότι δεν ήξεραν το τηλέφωνο. Δεν γνωρίζουμε τι ώρα έπεσε το παιδί στην μπανιέρα όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς και πόσος χρόνος μεσολάβησε μέχρι να μας την φέρουν, πάντως δεν είχε τις αισθήσεις της» ανέφερε γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με γιατρό από το νοσοκομείο του Βόλου, η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό γιατί αν και οι γονείς υποστήριξαν ότι υπέστη ηλεκτροπληξία, δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο στο κορμάκι της ανήλικης. Ο γιατρός νοσοκομείου Βόλου ανέφερε επίσης ότι οι γονείς τους είπαν ότι «έκανε μπάνιο και μάλλον έπαθε ηλεκτροπληξία και έπεσε και χτύπησε. Ενημερώσαμε την αστυνομία γιατί όταν έρχεται ένα παιδί τέτοια ώρα στο νοσοκομείο, χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό, είναι ύποπτο. Επίσης μας είπαν οι γονείς ότι έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο, ενώ κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε, καθώς η 14χρονη δεν έφερε εγκαυματικό τραύμα ηλεκτροπληξίας με πύλη εσόδου-εξόδου ρεύματος».

Τι υποστήριξαν η μητέρα και ο παππούς
Η μητέρα και ο παππούς της 14χρονης Ελένης όταν κλήθηκαν από την αστυνομία να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό, σύμφωνα με το LiveNews, υποστήριξαν ότι όταν πήγαν να σηκώσουν το κοριτσάκι από το μπάνιο, τους χτύπησε και τους ίδιους το ρεύμα. «Ακούσαμε ένα θόρυβο στο μπάνιο και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει. Βρήκαμε την 14χρονη πεσμένη στο μπάνιο. Όταν πήγαμε να την σηκώσουμε μας χτύπησε το ρεύμα. Μάλλον έπαθε ηλεκτροπληξία» ανέφεραν.



Σε έρευνα που διεξήχθη από τις αρχές με επιτόπιο έλεγχο από κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι της 14χρονης, βρέθηκαν γυμνά καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ στο σπίτι της έφηβης από διπλανό γιαπί, τα οποίο κατέληγαν στο μπάνιο. Το συνεργείο διέκοψε την ηλεκτροδότηση, αφού διαπίστωσε πως υπήρχε κίνδυνος για ηλεκτροπληξία.

Τι δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης
Ο πατέρας της 14χρονης μιλώντας στο LiveNews, απαντώντας για την ηλεκτροπληξία, ανέφερε ότι πάνω στην σύγχυση τους που είδαν το κορίτσι πεσμένο στην μπανιέρα, θεώρησαν λανθασμένα ότι έπαθε ηλεκτροπληξία. «Η μικρή όπως πήγε στο μπάνιο, είχε κάνει μπάνιο, πήγε να κάνει μπάνιο και έχει πέσει, έχει γλιστρήσει. Και εμείς πάνω στον φόβο, πάνω στον χαμό, νομίζαμε ότι ήταν από ρεύμα, από ηλεκτροπληξία. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν οι γιατροί ότι δεν ήταν από ηλεκτροπληξία, είχε χτυπήσει η μικρή, έκανε ανακοπή καρδιάς και για 25 λεπτά ήταν χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλο» σημείωσε ο πατέρας της 14χρονης.

«Η αξονική ήταν καθαρή»
Με το ενδεχόμενο της ηλεκτροπληξίας να έχει αποκλειστεί, μυστήριο καλύπτει το θάνατο της 14χρονης, καθώς οι γιατροί σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, δεν γνωρίζουν τη προκάλεσε την ανακοπή της ενήλικης. «Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγινε ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε. Η αξονική που έγινε ήταν καθαρή. Έγινε αμέσως μετά, η μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό μεν, αλλά με μη καλή οξυγόνωση, από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε» ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου Βόλου.

Η αξονική που έγινε στην 14χρονη στο νοσοκομείο Βόλου ήταν καθαρή, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς δεν έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένος ιατρικός φάκελος όπου θα μπορούσαν να είχαν καταγραφεί χτυπήματα ή εκδορές, καθώς διακομισθεί άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

«Η 14χρονη ήρθε στο νοσοκομείο μας ως ασθενής μετά από ανακοπή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Δεν μας αναφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βόλου ότι έφερε κάποιο τραύμα στο κεφάλι. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για κακώσεις, ούτε διαπιστώσαμε και εμείς κάτι τέτοιο. Μας είπαν για πιθανή ηλεκτροπληξία, η οποία δεν διαπιστώθηκε» υπογράμμισε ο θεράπων ιατρός που ανέλαβε την 14χρονη στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Για έξι μήνες οι γιατροί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έκαναν τα αδύνατα-δυνατά για την Ελένη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή..

«Η 14χρονη ήταν διασωληνόμενη και χειρουργήθηκε λίγες μέρες μετά, γιατί είχε ένα οίδημα στον εγκέφαλο που προκλήθηκε από την έλλειψη του οξυγόνου. Είχε περάσει ένα διάστημα δηλαδή που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός της και για αυτό ήρθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Της κάναμε όλες τις εξετάσεις στο νοσοκομείο, και καρδιολογικές και νευρολογικές, δεν διαπιστώθηκε κάτι άλλο. Ήταν ένα πολύ βαρύ περιστατικό και ήταν σε κώμα για έξι μήνες. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε» συμπλήρωσε ο γιατρός.

Νεκροψία – νεκροτομή στην 14χρονη Ελένη δεν διενεργηθεί, ενώ οι έρευνες της εισαγγελίας Βόλου συνεχίζονται, καθώς η κοπέλα ήταν υγιέστατη και παραμένει μυστήριο τι προκάλεσε την απώλεια αισθήσεων και την ανακοπή της 14χρονης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.