Ηλιούπολη: Βρέθηκε ο κύριος Ηλίας




Αίσιο τέλος η περιπέτεια του ηλικιωμένου που είχε χαθεί στην Ηλιούπολη. Δημοτικοί αστυνομικοί τον παρέλαβαν από το αστυνομικό τμήμα και τον μετέφεραν στο σπίτι του.

Δείτε τι αναφέρει ο Παναγιώτης Κόκλας, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Δημοτικής Αστυνομίας Ηλιούπολης:

“Βρέθηκε ο κύριος Ηλίας. Συγχαρητήρια στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Δημότες που συνέβαλαν ώστε να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια του κυρίου Ηλία…
Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι το 60% των ασθενών με Αλτσχάιμερ εγκαταλείπουν τα σπίτια τους χωρίς τους φροντιστές τους (παιδιά, νοσοκόμες κ.λπ.). Ο ασθενής αποπροσανατολίζεται αφού ζει αγκυροβολημένος στο παρελθόν όπου δεν υπάρχουν τρέχουσες αναμνήσεις. Σε αυτές τις καταστάσεις, συνιστάται η τεχνολογία που επιτρέπει ταχεία δράση, όπως εντοπισμό GPS για ηλικιωμένους, άτομα με άνοια ή Αλτσχάιμερ. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγουμε αγχωτικές καταστάσεις όχι μόνο στους εαυτούς μας αλλά και στους ηλικιωμένους, οι οποίοι μπορεί να μην γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν σωστά την έλλειψη προσανατολισμού τους και να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Ο εντοπιστής GPS για ηλικιωμένους με άνοια ή Αλτσχάιμερ ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εξαφάνισης επιτρέποντας γρήγορο εντοπισμό σε περίπτωση απώλειας.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.