Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Άνω Γλυφάδα




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα στην Γλυφάδα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα  “Δεν βγαίνει ο μήνας – Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ακρίβεια ” με ομιλητές την Έφη Αχτσιόγλου και τον Πάνο Ρήγα. Την εκδήλωση συντόνισαν οι Αγγελική Βισβίκη-συντονίστρια της ΝΕ Νότιας Αθήνας και ο Δημήτρης Κωτσόβολος-συντονιστής της ΟΜ Γλυφάδας. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννη Μπαλάφας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο η πολυπληθής πολιτική εκδήλωση ανέδειξε για άλλη μια φορά την άμεση ανάγκη για πολιτική αλλαγή. Η καθημερινότητα των πολιτών δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  Μιας πολιτικής για λίγους που βάζει στο περιθώριο τους πολλούς. Μια πολιτική των ψεμάτων και της κοροϊδίας. Από το πού και σε ποιους “διοχετεύονται” τα ευρωπαϊκά κονδύλια και την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί, μέχρι τις περικοπές των συντάξεων και την παραπλάνηση των συνταξιούχων για να μην προβούν σε προσφυγές ώστε να διεκδικήσουν τα αναδρομικά που το ΣτΕ επικύρωσε για τις περικοπές του 2012.

Στην χώρα μας κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια καθώς η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με σαφείς επιλογές, εξυπηρετεί την ολιγαρχία μιας οικονομικής ελίτ. Μια στρατηγική που διαπνέει ολόκληρη την πολιτική της, στην υγεία, την παιδεία, την οικονομία, τα εργασιακά κ.λπ. και αφήνει απροστάτευτη την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

  • Στο ζήτημα της πανδημίας όπου άφησε χωρίς στήριγμα το ΕΣΥ.
  • Στην εξωτερική πολιτική που ως προβλέψιμος σύμμαχος δεν διεκδικεί τίποτα με αποτέλεσμα η Τουρκία του Ερντογάν, παρότι συνεχίζει την κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου, να εμφανίζεται ως ειρηνοποιός δύναμη. Η Ελλάδα που θα έπρεπε να αποτελεί γέφυρα ειρήνης στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου αλλάζει πολιτικό δόγμα με προσωπική πολιτική Μητσοτάκη.
  • Στην οικονομία η πολιτική τους έχει να κάνει μόνο σε ότι αφορά τα κέρδη ελαχίστων. Ο κατώτατος μισθός έχει χάσει την αγοραστική του αξία, ο πληθωρισμός ανήλθε σε ποσοστά άνω του 12%. Το κόστος παραγωγής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει εκτιναχθεί κατά 90% και βέβαια μετακυλίεται στον καταναλωτή. Η Ακρίβεια είναι παρούσα παντού.

Αντιθέτως, έκανε πολλά για να δημιουργήσει το πρόβλημα: 1) Βίαιη απολιγνητοποίηση, 2) Καθορισμός της τιμής του ενεργειακού μίγματος στο χρηματιστήριο, 3) Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς δεν τον ενδιαφέρει να ασκήσει κοινωνική αναπτυξιακή πολιτική, αλλά ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των μετοχών και των golden boys.



ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Τι προτείνουμε με το κοστολογημένο πρόγραμμά μας:

  1. Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και της ενέργειας.
  2. Δημόσια επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
  3. Φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.
  4. Μείωση του φόρου στα καύσιμα (ΕΦΚ)
  5. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Τα πολιτικά προβλήματα απαιτούν πολιτικές λύσεις. Απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη προτάσσουμε την πολιτική των πολλών. Εκλογές τώρα!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.