Βουλιαγμένη: Έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Γλυφάδας για την βάπτιση παιδιών ομόφυλου ζευγαριού




H βάπτιση των παιδιών ενός ομόφυλου ζευγαριού που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος το περασμένο Σάββατο στην Παναγία Φανερωμένη, στη Βουλιαγμένη, προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Γλυφάδας.

Όπως αναφέρει το enikos.gr, oι γονείς των παιδιών είναι ο Ευάγγελος Μπούσης, που προέρχεται από τη γνωστή στην Αμερική οικογένεια Μπούση που βρίσκεται πίσω από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και ο διάσημος σχεδιαστής Πίτερ Ντούντας, ο οποίος ντύνει ορισμένους από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peter Dundas (@peter_dundas)

Οι νονές των παιδιών ήταν μεταξύ άλλων το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί και η χρυσή κληρονόμος, Ευγενία Νιάρχου, ενώ η Άννα Βίσση έλαμψε στο πάρτι που ακολούθησε. Η εγγονή του Σταύρου Νιάρχου και το μοντέλο έγιναν οι πνευματικές μητέρες του γιου και της κόρης του ζευγαριού που πήραν τα ονόματα Αλέξιος και Ελένη.



Η επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας για τη βάπτιση
Η βάπτιση προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιου, ο οποίος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα romfea.gr, απέστειλε υπόμνημα προς την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο Σεβασμιώτατος στο υπόμνημά του, τονίζει ότι ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ζήτησε εγγράφως άδεια για να τελέσει το μυστήριο, χωρίς αναφορά ότι πρόκειται για τέκνα ομόφυλου ζευγαριού. Επίσης, ο κ. Αντώνιος υπογραμμίζει ότι “ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ενήργησε αυτοβούλως, αυθαιρέτως και αντικανονικώς εντός της Μητροπόλεως μου”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.