Αυτός είναι ο Jack Fenton που βρήκε φριχτό θάνατο από τον έλικα του ελικοπτέρου




Γόνος πλούσιας οικογένειας, στα 21 του χρόνια, που βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές με τρεις φίλους του και τους γονείς του είναι ο νεαρός άνδρας που βρήκε φριχτό θάνατο από τον έλικα ελικοπτέρου όταν προσγειώθηκε στα Σπάτα.

Ο Jack Fenton επέστρεφε από διακοπές στη Μύκονο και επέβαινε σε ελικόπτερο Bell 407 με τρεις φίλους του. Σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Χτυπήθηκε και διαμελίστηκε από τον έλικα όταν προχώρησε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου ενώ οι κινητήρες του ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Το όνομά του αποκάλυψε νωρίτερα το iEidiseis, ενώ η Daily Mail δημοσιεύει περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες για τον 21χρονο.

Φοιτητής στο πανεπιστήμιο Oxford Brookes στην Οξφόρδη, φοιτούσε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου τα δίδακτρα ήταν 36.000 λίρες τον χρόνο.



Η βρετανική ιστοσελίδα αναμεταδίδει τις πληροφορίες του Open ότι το θύμα χρησιμοποιούσε το κινητό του, όταν σκοτώθηκε, ενώ πιθανότατα έκανε κάποια κλήση ή προσπαθούσε να βγάλει selfie.

Οι γονείς του ακολουθούσαν με ένα δεύτερο ελικόπτερο που είχαν νοικιάσει από τη Μύκονο στην Αθήνα. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα επέβαιναν σε αυτοκίνητα προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα πετούσαν πίσω στη Βρετανία, αφού είχαν ολοκληρώσει τις διακοπές τους.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail:

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr, στην αναφορά της αστυνομίας σημειώνεται πως στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας πιλότος και τέσσερις Βρετανοί επιβάτες. Αφού το ελικόπτερο προσγειώθηκε οι επιβάτες αποβιβάστηκαν. Ωστόσο κατά την έξοδό τους ο 21χρονος Jack Fenton κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Άμεσα στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ο θάνατος του 21χρονου Βρετανού, ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί μετέβησαν στον χώρο του συμβάντος προκειμένου να παραμείνει ανέπαφος.
Η αναφορά της αστυνομίας για την τραγωδία στα Σπάτα

Τη Δευτέρα 25/7/2022, στις 18:00 το απόγευμα στην Παιανία Αττικής, θέση Αγίου Γεωργίου στον πολυχώρο Λώλου, έλαβε χώρα συμβάν με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου. Ειδικότερα ελικόπτερο τύπου SX-HEJ της εταιρείας «Superior Air» με ιδιοκτήτη τον Σ.Η. του Κ., το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μύκονο-Παιανία, αφού προσγειώθηκε, ο πιλότος Φ.Χ. με τέσσερις επιβαίνοντες υπηκόους Αγγλίας: Yeabsley James Douglas Allan του Richard, Savage Max David του Ian, Stanton Gleaves Jack James του Robin και Fenton Jack του Miguel, κατά την έξοδό τους, ο Fenton Jack κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

«Στις 25/07/2022 και περί ώρα 18:00 στη θέση Κτήμα Λώλου στην Παιανία προσγειώθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο σε θέση προσγείωσης ελικοπτέρων στη συγκεκριμένη θέση. Λίγο μετά την προσγείωση και ενώ οι δύο έλικες του ελικοπτέρου βρίσκονταν σε λειτουργία, ο θανών με στοιχεία: αλλοδαπός υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Fenton Jack Patrick, γεννηθείς το 2000 στο Λονδίνο, κινήθηκε προς τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και υπό συνθήκες άγνωστες οι οποίες ακόμη διερευνώνται, φέρεται να χτυπήθηκε το πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα το θάνατό του. Η προανάκριση για την εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών που έλαβε χώρα το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη». Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.