Κάτι από Tik Tok θα θυμίζει το χρονολόγιο στο Facebook σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ




Μία μεγάλη αλλαγή αναμένεται να συμβεί το επόμενο διάστημα αναφορικά με την εμφάνιση του χρονολογίου στο Facebook.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέβασε ένα βίντεο στο προφίλ του όπου εξηγεί γιατί προχώρησε σε αυτήν την αλλαγή. Είναι γνωστό πως η πλατφόρμα θέλει να προσεγγίσει το TikTok και έτσι προχώρησε σε έναν τεράστιο ανασχεδιασμό για την έκδοση των εφαρμογών του σε κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές.

Συγκεκριμένα, το χρονολόγιο του Facebook αλλάζει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίζοντας ουσιαστικά την πληροφορία που φτάνει στο χρήστη σε δύο διαφορετικές καρτέλες. Αφού ενημερώσετε την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σας, θα δείτε στο κάτω μέρος μία ακόμη επιλογή, αυτή των «Feeds». Το βασικό χρονολόγιο παραμένει στην πρώτη καρτέλα που έχει την ονομασία «Home». Εκεί θα δείτε όλο το εξατομικευμένο περιεχόμενο που περιλαμβάνει Reels, Stories και άλλες πληροφορίες. Στην καρτέλα «Feeds» από την άλλη μεταφέρονται οι αναρτήσεις από τους φίλους και τους λογαριασμούς που ακολουθείτε, τις σελίδες αλλά και τα groups σας.
Στο βίντεο που ανέβασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφέρει πως ολοένα και περισσότεροι χρήστες ζητούν να μη χάνουν τις αναρτήσεις των φίλων τους. Με αυτόν τον τρόπο, το Home τμήμα της εφαρμογής θα γίνει κάτι σαν TikTok, αφού εκεί θα μπορείτε να δείτε πράγματα που το Facebook θεωρεί ότι σας ενδιαφέρουν ή θα σας αρέσουν.

Φέρεται πως ο λόγος της συγκεκριμένης αλλαγής είναι πως ολοένα και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν το Facebook.



Παράλληλα, στην αρχική σελίδα κάθε χρήστη, κοινώς στο «Home», η Meta θα δώσει έναν χαρακτήρα μηχανής αναζήτησης που θα προωθεί τη δουλειά δημιουργών ακόμη και σε άτομα που μπορεί να μην τους είχαν εντοπίσει καν. Σε ό,τι αφορά το «Feed», εκεί οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν κατηγοριοποιημένες τις αναρτήσεις που έρχονται από αυτούς που ακολουθούν και θα υπάρχουν και κάποιες επιλογές παραμετροποίησης.

Οι σχετικές ενημερώσεις στην εφαρμογή έχουν ήδη ξεκινήσει και η Meta εκτιμά πως θα έχουν ολοκληρωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας μαζί με τις σχετικές αλλαγές για desktop και mobile εκδόσεις της πλατφόρμας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.