Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Υγιούς Γήρανσης «Smart Bear» – Συνεργασία των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου




Θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Δημάρχων, Γιάννη Φωστηρόπουλου και Ανδρέα Κονδύλη.

Tην προοδευτική πορεία του ευρωπαϊκού προγράμματος Υγιούς Γήρανσης SMART BEAR, στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, σε ό,τι αφορά την προ-στρατολόγηση δημοτών και κατοίκων ηλικίας 65 ετών και άνω, τις επικοινωνιακές δράσεις για την αρτιότερη ενημέρωση των πολιτών, καθώς και τις επόμενες ενέργειες οι οποίες θα υλοποιηθούν από το φθινόπωρο του 2022, αλλά και το οργανόγραμμα με τις ομάδες εθελοντών και ερευνητών που συνδράμουν στην υλοποίησή του, παρουσίασαν στη Μαδρίτη, ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο συντονιστής του προγράμματος, Αναστάσιος Ρεντούμης.

Η παρουσίαση έγινε στην ισπανική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης των εταίρων του SMART BEAR, εντός του γενικού ευρωπαϊκού πλαισίου καταγραφής προόδου του προγράμματος από τον κάθε εταίρο ξεχωριστά.

Η παρουσία του Δημάρχου Π. Φαλήρου στο forum εργασιών της Μαδρίτης σηματοδότησε ταυτόχρονα, την σημασία και αξία του προγράμματος επί της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον Δήμο, με βάση το σχέδιο υπηρεσιών του τομέα υγείας προς τους πολίτες των ηλικιακών ομάδων +65 ετών.



«Αποτελεί ηθική επιταγή, για εμένα προσωπικά και την Δημοτική μας Αρχή, απέναντι στους γονείς, τον παππού και τη γιαγιά, να πράξουμε οτιδήποτε προάγει την ποιότητα και διευκολύνει την καθημερινότητα της τρίτης ηλικίας» δήλωσε ο Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Επικείμενη συνεργασία των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του SMART BEAR στη Μαδρίτη, έγινε εξάλλου ενημέρωση των Ευρωπαίων, για την επικείμενη συνεργασία του Δήμου Π. Φαλήρου με τον Δήμο Αλίμου και τις επόμενες συνέργειες των δύο Δήμων, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Σεπτέμβριο του ‘22 , όταν και θα υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Δημάρχων, Γιάννη Φωστηρόπουλου και Ανδρέα Κονδύλη.

Για τους άξονες του πλάνου συνεργασίας των δύο Δήμων επί του προγράμματος SMART BEAR, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Ιατρεία Αλίμου, συνάντηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου– Ειδικού Παθολόγου και κλινικού Υπεύθυνου του προγράμματος, Γιάννη Αρκουμάνη με την Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου, Ειδική Παθολόγο, Δρ. Ουρανία Ζαχαροπούλου.

Συζητήθηκε η συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου στο πρόγραμμα SMART BEAR – όπως και σε αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν – και από την οποία αναμένεται πως θα έχουν όφελος στην υγεία τους τόσο οι πολίτες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όσο και του Δήμου Αλίμου.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, θα προχωρήσει, από τον προσεχή Νοέμβριο, στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας (ιατρών, φυσικοθεραπευτών, ψυχολόγου, νοσηλευτή, ακοολόγου και επισκεπτών υγείας) με τη συνδρομή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Επιπλέον, θα εξελίσσεται η σταδιακή ένταξη στο πρόγραμμα των Δημοτών και κατοίκων Π. Φαλήρου, που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, με γνώμονα την κλινική αξιολόγηση τους και την κατηγοριοποίησή τους.

Σε άρτια διαμορφωμένους χώρους του Δήμου οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παραλαμβάνουν τις “έξυπνες” συσκευές (πιεσόμετρα, οξύμετρα, θερμόμετρα, ακουστικά βαρηκοΐας, κινητά τηλέφωνα, ζυγαριές, κ.α.) ανάλογα με το κλινικό προφίλ τους και θα εκπαιδεύονται για τη χρήση τους, με συνεχή υποστήριξη από εξειδικευμένο κέντρο εξυπηρέτησης.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος δεν υποκαθιστούν τις υπηρεσίες του προσωπικού ιατρού αλλά, αντιθέτως, ενισχύουν τις ικανότητες αυτοδιαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων από τους ίδιους τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, αποτελώντας καινοτόμα λύση στους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα πολίτες, των ηλικιακών ομάδων +65.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα Υγιούς Γήρανσης SMART BEAR, μπορούν να επικοινωνούν με τα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Α’ ΚΑΠΗ : 210- 98 52 089  e-mail : [email protected]

Β’ ΚΑΠΗ : 210- 98 37 270 e-mail : [email protected]

Γ’ ΚΑΠΗ: 210 – 98 80 148 e-mail : [email protected]

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ  210-9839373 e-mail : [email protected]

Ηλεκτρονική ενημέρωση από το SITE του προγράμματος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.