Γκάφα Τσαμήτα: “Διέγραψε” τον Φουστέρη αγνοώντας ότι η απόφασή του δεν έχει ισχύ




Βασικούς κανόνες της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και εν γένει της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι αγνοεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Άλιμο, Ευάγγελος Τσαμήτας, ο οποίος με επιστολή του την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2022, ανακοίνωσε την “διαγραφή” από την παράταξη “Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα” του δημοτικού συμβούλου, Αντώνη Φουστέρη.

Αιτία της “διαγραφής” σύμφωνα με πληροφορίες του notia.gr, ήταν η συμμετοχή του κ. Φουστέρη στην Ομάδα Εργασίας που κάνει ελέγχους στα νυχτερινά κέντρα, για την ηχορύπανση, παρά την “γραμμή” Τσαμήτα να μην συμμετέχει στις αυτοψίες. Ο κ. Φουστέρης είναι και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και με την “διαγραφή” του ο Βαγγέλης Τσαμήτας πίστευε ότι θα προκαλούσε πρόβλημα και στη λειτουργία του, αφού θα έπρεπε εκ νέου να γίνει διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου σε νέα ειδική συνεδρίαση. Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος γνωρίζει άριστα τους κανονισμούς λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έδωσε ένα “ηχηρό χαστούκι” στον κ. Τσαμήτα, απαντώντας του με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία “Δεν νοείται διαγραφή δημοτικού συμβούλου από παράταξη την οποία απαρτίζουν δύο σύμβουλοι”.

“Κύριε Τσαμήτα, σας παρακαλώ να προσέχετε περισσότερο. Η λειτουργία του Δ.Σ. και, κατ’ επέκταση, του Δήμου και της πόλης μας είναι πολύ σοβαρά ζητήματα, για να τα διαχειρίζεστε με προχειρότητα και άγνοια” Σας ευχαριστώ πολύ, Ανδρέας Κονδύλης

“Το έγγραφο του κ. Τσαμήτα δεν αποτελεί νόμιμη πράξη διαγραφής και δεν επιφέρει νόμιμες συνέπειες, η βασικότερη από τις οποίες για εμάς είναι η νόμιμη σύνθεση του Προεδρείου του ΔΣ και η νόμιμη λειτουργία του. Αν επρόκειτο για έγκυρη πράξη διαγραφής, το Δ.Σ. δεν θα μπορούσε να συνεδριάσει νομίμως την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, καθώς ο κ. Φουστέρης αυτοδίκαια θα εξέπιπτε από Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και θα έπρεπε εκ νέου να γίνει διαδικασία εκλογής Αντιπροέδρου σε νέα ειδική συνεδρίαση” αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου



Η συνέχεια αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Η ουσία είναι ότι ο Βαγγέλης Τσαμήτας κατάφερε να βουλιάξει την παράταξη που είχε στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στον Άλιμο και σχεδόν να την εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη!

Η επιστολή Τσαμήτα:

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.