Γιώργος Κοκολέτσος: Η «Μπλε Αλλαγή» έρχεται για να προστατέψει την ποιότητα ζωής των κατοίκων




Την υποψηφιότητα του για δήμαρχος του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης στις δημοτικές εκλογές του 2023 ανακοίνωσε στις 11 Ιουλίου, ο οικονομολόγος Γιώργος Κοκολέτσος στον κατάμεστο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Πάνω από 500 δημότες και από τις 4 περιοχές της πόλης (Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα και Βουλιαγμένη), παραβρέθηκαν στην πρώτη δημόσια εκδήλωση του επικεφαλής του νεοσύστατου συνδυασμού «Μπλε Αλλαγή».

Αν και κάποιοι ερμήνευσαν την ονομασία του νέου συνδυασμού ως το άνοιγμα ενός κεντροδεξιού υποψήφιου προς την Κεντροαριστερά, το όνομα προέκυψε μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Το επέλεξαν κάτοικοι και από τα 4Β, με γνώμονα την προστασία τόσο του μπλε όσο και του πράσινου περιβάλλοντος της πόλης.

Ο κ. Κοκολέτσος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα μετατροπής της μικρής Μαρίνας Βουλιαγμένης σε λιμάνι για μεγάλα σκάφη και στη βλάβη που έχουν προξενήσει στο θαλάσσιο περιβάλλον.



Αναφερόμενος στη θάλασσα που περιβάλλει τον Δήμο, μίλησε από καρδιάς: «Με αυτό το “μπλε” μεγαλώσαμε. Αυτό το “μπλε” συμβολίζει την ταυτότητα μας. Αυτό το “μπλε” δίνει αξία  στα υπάρχοντα μας. Αυτό το “μπλε” είναι η περιουσία μας. Αυτό το μπλε καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας. Αυτό το γαλάζιο θόλωσε , έγινε “καφέ”, έχασε την “καθαρότητα” του. Αυτό το “μπλε” σας καλώ να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε… σαν το σπίτι μας».

Απέδωσε σοβαρές ευθύνες στις κυβερνητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τη γιγάντωση της Μαρίνας: «Γιατί ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η μαρίνα που καταστρέφει τον θαλάσσιο κόλπο, έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ με το διάταγμα που υπογράφηκε στις 13 Ιουνίου 2019». Παράλληλα όμως, ξεκαθάρισε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα τον χωρίζει άβυσσος με τη δημοτική αρχή, σημειώνοντας με νόημα ότι «δεν είμαστε εδώ για να παριστάνουμε  τους τροχονόμους  συμφερόντων. Αυτή τη δουλειά την κάνουν άλλοι».

Ο κ. Κοκολέτσος έκανε αναφορές επίσης στην πρόσφατη πυρκαγιά του Πανοράματος Βούλας, επισημαίνοντας την ανάγκη να προστασίας του δάσους του Υμηττού αλλά και του αστικού πρασίνου από τη τσιμεντοποίηση. Ξεκαθάρισε ότι θα σταθεί απέναντι σε όσους επιχειρούν να μετατρέψουν το πράσινο σε τσιμέντο, μόνο για το εύκολο κέρδος δεσμευόμενος για σεμνότητα, εντιμότητα και καθαρότητα: «Απέναντι σε αυτή την καταστροφή, που κάθε μέρα βιώνουμε από το βουνό μέχρι τη θάλασσα».

«Εμείς που έχουμε βιώσει το χτύπο της καρδιάς αυτής της περιοχής, δεν μπορούμε να μιλάμε ψυχρά για έναν Δήμο. Κάθε φορά που πιάνουμε το όνομα της πόλης μας, μιλάμε για τις ζωές μας. Είναι δυνατόν να έχεις ένα τόσο ακριβό διαμάντι στα χέρια σου και να το αφήνεις να θολώνει η λάμψη του;» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος.

Αναφερόμενος στη θητεία του ως πρόεδρος της Κοινότητας Βουλιαγμένης, πριν παραιτηθεί λόγω των διαφωνιών του με τη δημοτική αρχή, τόνισε ότι «μοιραία έρχεται η στιγμή της σκέψης, της αυτοκριτικής, του απολογισμού. Έτσι όπως ακριβώς κάνουμε και με τον εαυτό μας. Είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα της πόλης μας;  Μας αξίζει να συμβιβαζόμαστε με το ελάχιστο;».

Ξεκαθαρίζοντας ότι θα κινηθεί πρωτίστως αυτοδιοικητικά, βάζοντας το καλό της πόλης πάνω από κόμματα και επιχειρηματικά συμφέροντα, κατέληξε: «Η ποιότητα ζωής των κατοίκων των 4 περιοχών έχει μια κοινή συνισταμένη το πολύτιμο, αναντικατάστατο περιβάλλον και η «Μπλε Αλλαγή» έρχεται για να προστατέψει αυτό το πολύτιμο διαμάντι χωρίς να κάνει πίσω αλλά και κόντρα σε κάθε είδους πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται» Πηγή: Ilovevouliagmeni.gr

Μεταξύ των επώνυμων της πόλης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Άννα Λεντή, Βασίλης Μαμελετζής και Κλαίρη Σαραντάκου.
Από αριστερά: η Πόπη Δομάζου (δημοσιογράφος-πρόεδρος του Αθήνα 9,84 και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων), ο Δημήτρης Τζιώτης (επικοινωνιολόγος), ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κοκολέτσος, ο Παναγιώτης Κόνσουλας (ilovevouliagmeni.gr) και η Θάλια Ασλανίδου (τοπική σύμβουλος Βουλιαγμένης).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.