H Γλυφάδα μεταμορφώθηκε την Κυριακή σε πόλη βγαλμένη από το μέλλον





Μία πόλη που όλοι έχουμε ονειρευτεί! Ήσυχη, χαρούμενη, γεμάτη ήλιο, παιδιά, ποδήλατα, πατίνια! Αντί για κορναρίσματα ακουγόταν τριγύρω μουσική και όλοι κυκλοφορούσαν ελεύθερα και χόρευαν! Μια πόλη βγαλμένη από το μέλλον, μια πρόβα τζενεράλε για το σκηνικό που όλοι οφείλουμε να δημιουργήσουμε. Ο Δήμος Γλυφάδας κάνει πράξη τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου URBAN SCOPE το οποίο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άλλες τρεις χώρες -η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ουγγαρία- και από την Ελλάδα η Γλυφάδα συμμετέχουν στη δράση αυτή. «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε στην πόλη μας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε όλοι μας νοοτροπία, να μειώσουμε τη χρήση του αυτοκινήτου, να έχουμε ελευθερία κινήσεων με ασφάλεια και να δημιουργήσουμε χώρο στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα για να κυκλοφορούν με άνεση και να χαίρονται την πόλη. Σήμερα νιώθουμε πολύ όμορφα εδώ, στο κέντρο της Γλυφάδας μας, με ελεύθερο χώρο γύρω μας, με τα παιδιά μας να παίζουν και να τρέχουν χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο. Ας κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας αυτή τη νέα ιδέα για να γίνει καλύτερη η ζωή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης στο «Δρόμο των Ποιητών».

Τριγύρω δεν κινούνταν αυτοκίνητα και πάνω στον πεζόδρομο της Γρ. Λαμπράκη είχαν τοποθετηθεί τραπέζια με ενημερωτικό υλικό, μοιράστηκαν μπλουζάκια και καπέλα στους παρευρισκομένους, υπήρχαν ξυλοπόδαροι που χάρισαν όμορφες στιγμές σε όλους, ενώ στα παγκάκια με τους στίχους των ποιητών υπήρχαν μπαλόνια και σε όλο το χώρο γλάστρες με λουλούδια. Γύρω στις 11 ξεκίνησε το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού με έπαθλο ένα ποδήλατο, που το κέρδισε η μικρή Νεφέλη ! Ήταν μια όμορφη γιορτή, μια ποιοτική εκδήλωση. Από τα ηχεία ακούγονταν χαρούμενα τραγούδια και ο κόσμος έγινε γρήγορα μια χορευτική παρέα.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο που αγκάλιασε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα και είπε ότι μπορεί να γίνει πράξη στη Γλυφάδα μας. Η πόλη μας είναι τυχερή που επελέγη να το εφαρμόσει, για να έχουμε όλοι στην καθημερινότητά μας καλύτερη ποιότητα ζωής», υπογράμμισε η συντονίστρια της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια, η οποία είχε και το συντονισμό των δράσεων.



Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας και μέλος της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Σωκράτης Ζάχος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Νιτσιόπουλος, Γιάννης Σκαλτσάς, Ελένη Καράχου – Σκούταρη, Σάσα Πατεράκη, Μαίρη Μηλιαρέση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άννυ Καυκά, Γιάννης Παπάς (μέλος της Επιτροπής) και Στέλιος Κουρουπάκης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέλος της εν λόγω Επιτροπής Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Ερμιόνη Κοροσίδου, Φούλη Παπαγεωργίου, Δημήτρης Μυλωνάς, Γιάννης Μασμανίδης και Βασίλης Αυγουστάκης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.