Cine Άλιμος: 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας




Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας πραγματοποιείται φέτος για 3η χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών από 1 έως 3 Ιουλίου 2022 στο Cine Άλιμος.
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με την Glory Films, με την δημιουργική υποστήριξη και συμμετοχή στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του φρέσκου αυτού εγχειρήματος της Περιφερειακής
Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών και τα 3 αυτά χρόνια.
Η κεντρική ιδέα του Φεστιβάλ είναι ο συνδυασμός του κινηματογράφου με τη γαστρονομία, με τις επιλογές των γεύσεων να αντλούν «έμπνευση» από τη χώρα παραγωγής των ταινιών που έχουν επιλεγεί.
Το Φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα με τα προϊόντα σερβιρίσματος να είναι βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης. Στον φιλόξενο χώρο του Cine Άλιμος θα είναι τοποθετημένοι καφέ κάδοι, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται κινητό πράσινο σημείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και την εκπαιδευμένη ομάδα The Green City.
Οι ταινίες έχουν επιλεγεί από τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Manuel de Coco, ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει η Ευγενία Φώη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Παρασκευή 1/7/22 : Cine Άλιμος  21:00

Ταινία “Another Round” ( Δανία, 2021) Η ευρωπαϊκή ταινία που κέρδισε το Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ και όλοι μιλούν για αυτή.



Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Δανέζικη Κουζίνα
Στέλιος Μαστοράκος διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Γαστρονομίας και την Σχολή Κρεοπωλών Meat Pro, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Σάββατο 2/7/22 : Cine Άλιμος  21:00

Ταινία “Boiling Point” (Αγγλία, 2021)

Ένας αληθινός εφιάλτης στην κουζίνα…Βραβείο Καλύτερης Βρετανικής ταινίας.

Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Αγγλική Κουζίνα
Κωνσταντίνος Μουζάκης Πρόεδρος στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Κυριακή 3/7/22 : Cine Άλιμος 21:00

Ταινία “The Taverna” (Αυστραλία, 2019)

Πανελλήνια Πρεμιέρα που σάρωσε τα ταμεία στην Αυστραλία. Πρωταγωνιστεί ο Έλληνας ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης.

Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Ελληνοαυστραλιανή Κουζίνα
Βασίλης Μπέκας Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και Μέλος του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής, Glory Films, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.