“Καντίνα στον Άλιμο κάνει συναυλίες και δεξιώσεις” (VIDEO)




Έντονη συζήτηση στο πάνελ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ «Σήμερα», με αφορμή το θέμα της απόφασης του Δήμου Αλίμου για την ηχορύπανση, είχαν ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης με τον εκπρόσωπο των Ειδικών Φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο.

Ο δήμαρχος Αλίμου κατήγγειλε πως υπάρχουν «καντίνες» που διοργανώνουν συναυλίες και δεξιώσεις γάμων, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να τον ερωτά «ποιος τις έδωσε αυτές τις άδειες; Εσείς δεν τις δώσατε;».

Ο κ. Κονδύλης ζήτησε από την αστυνομία να κάνει ελέγχους, γιατί ο δήμος δεν μπορεί να κάνει αυτόφωρα, τονίζοντας πως οι άδειες δόθηκαν για καντίνες και όχι για συναυλίες, με τον εκπρόσωπο των Ειδικών Φρουρών να απαντά, πως πάντα τους φωνάζουν κατόπιν εορτής και φαίνεται «κακιά» η αστυνομία, υπερθεματίζοντας πως δίνονται παρατάσεις για τη μουσική (μέχρι τις 04:00).

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος που συμμετείχε στη συζήτηση, τόνισε ότι το γεγονός ότι η κατάσταση στα καταστήματα αυτά έχει ξεφύγει, πλήττει ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης που έχουν άδειες και περνούν ελέγχουν ώστε να λειτουργούν με μουσική μετά τις 12, καθώς ο κόσμος καταλήγει να πηγαίνει στα υπόλοιπα μαγαζιά που παρανομούν, και εκείνοι να δουλεύουν 1-2 φορές την εβδομάδα.



ΣΚΑΪ, “Σήμερα” (3/6/2022)

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Κονδύλης στις Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022

Ανδρέας Κονδύλης: Ο Δήμος μας έχει στηρίξει πολύ την παραλιακή μας ζώνη. Η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει, με τα καταστήματα να παίζουν υπαιθρίως μουσική προσπαθώντας ο ένας να καλύψει τον άλλον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Είχα μιλήσει με τους επιχειρηματίες να υπάρχει μικρότερη στάθμη της μουσικής και έκαναν ακριβώς τα ανάποδα. Οι περισσότεροι συμμορφώθηκαν τώρα. Δε θα γίνει ανεκτό και έχουμε τα εργαλεία να αφαιρέσουμε άδειες με τη βοήθεια της αστυνομίας.
Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Ο νόμος έλεγε ότι τα συγκεκριμένα μαγαζιά είχαν δικαίωμα για μουσική μέχρι τις 11-12 και μετά να ανοίγουν κέντρα διασκέδασης. Τα κέντρα διασκέδασης έχουν άδεια και υπάρχουν έλεγχοι, ενώ από τα καταστήματα της παραλίας κανείς δεν έχει τέτοιου είδους άδεια.
Στράτος Μαυροειδάκος: Οι παρατάσεις δίνονται από τους Δήμους και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Ανδρέας Κονδύλης: Οι δήμαρχοι δεν έδωσαν άδεια για κέντρα διασκέδασης στην παραλία. Δεν έχουμε δικαίωμα στην παραβίαση να κλείσουμε τα μαγαζιά, υπάρχει μεγάλη διαδικασία. Όμως τώρα θα γίνουμε πολύ αυστηροί και θα αφαιρέσουμε άδειες.
Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Αυτό το καθεστώς μας κατέστρεψε γιατί δουλεύουμε πολύ σπάνια από όταν πήγε το θέμα της άδειας στη δημοτική αρχή.
Ανδρέας Κονδύλης: Εμείς δίνουμε άδεια για λειτουργία καντίνας και καταλήγουν να οργανώνουν τα βράδια δεξιώσεις και πάρτι. Αν παρανομούν δεν είμαι εγώ υπεύθυνος, είναι η αστυνομία. Δεν έχουμε δώσει καμία παράταση.
Στράτος Μαυροειδάκος: Η δημοτική αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά αυτή όχι εμείς. Το κέντρο διασκέδασης με τις άδειες έχει δικαίωμα να παίζει μουσική αλλά όταν δίνονται παρατάσεις στα άλλα καταστήματα και δεν πάει κανείς στα κέντρα που είναι νόμιμα με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν.
Ανδρέας Κονδύλης: Ο κύριος Παπαργυρόπουλος έχει δίκιο και δε θα επιτρέψουμε να συμβεί άλλο αυτό όμως χρειαζόμαστε και τη συνεργασία της αστυνομίας.

ΕΡΤ1, “Από τις 6” (3/6/2022)

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Κονδύλης στις Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους τα καταστήματα εις βάρος της μισής πόλης που πλήττεται από την ηχορύπανση” είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις 6”, ο Ανδρέας Κονδύλης. “Οι καταστηματάρχες μπορούν με πολύ απλές κινήσεις να μειώσουν αυτό το πρόβλημα όμως δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση και δεν συμμορφώνονται. Τα είχαμε συζητήσει πριν την θερινή περίοδο και είχαν δεσμευτεί να βελτιωθούν τα θέματα όμως κάνουν ακριβώς τα αντίθετα. Το μέτρο παραβιάζεται από μερικά μαγαζιά αλλά η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να τους πάει αυτόφωρο.

Η «Φαντασία» ξεκίνησε ως καντίνα και έγινε νυχτερινό κέντρο και ο στόχος μας είναι να μην ξανασυμβεί αυτό. Το ένα κατάστημα ανταγωνίζεται τη μουσική του άλλου και υπάρχει ένα πρόβλημα υποβάθμισης και κακής ποιότητας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Τα καταστήματα έχουν άδεια λειτουργίας για συγκεκριμένη χρήση αλλά καταλήγουν να βρίσκονται στα όρια νομιμότητας, κάτι στο οποίο πρέπει να μας βοηθήσει η Ελληνική Πολιτεία. Γίνεται και με την τοπική αστυνομία μία καλή συνεργασία και μια συντονισμένη προσπάθεια για να μπουν κάποιοι κανόνες και να μην ξεφύγει η κατάσταση. Στις 7 Ιουνίου στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσουμε και θα παρθεί μια καινούρια απόφαση. Δυστυχώς υπάρχει έλλειψη ειλικρίνειας και σεβασμού από τους καταστηματάρχες προς εμάς και τη γειτονιά μας.”

Πρωτοσέλιδο η απόφαση του Δήμου Αλίμου για την ηχορύπανση στην παραλία (VIDEO)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.