1ο βραβείο στο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης




Το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία Project στον Διαγωνισμό που προκηρύχτηκε στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν-Παρόν και Μέλλον”.

Οι μαθητές της Α Γυμνασίου με την καθοδήγηση της υπεύθυνης Φιλολόγου κας Παναγιώτας Σουρίδη δημιούργησαν το επιτραπέζιο παιχνίδι: “Γλώσσα Μητέρα: Ποντιακή Διάλεκτος”, επιδιώκοντας τη διάχυση των γνώσεων και των εμπειριών τους από την αλληλεπίδραση με το μεγαλείο του ποντιακού ελληνισμού.

Το Project αποτελεί το 2ο μέρος του Προγράμματος “Γλώσσα Μητέρα” που υλοποιείται στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, καθώς και κατά την περσινή χρονιά η συνεργατική δημιουργία των μαθητών Α Γυμνασίου με θέμα την Κυπριακή Διάλεκτο απέσπασε πάλι το 1ο βραβείο στον ανάλογο Διαγωνισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας “Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες”.

Η φετινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφορικά με τον Ποντιακό Ελληνισμό έγινε στις 19/5/2022, Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη σχολική μας κοινότητα



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.