Παλαιό Φάληρο: Πως η συμμορία των “τεχνικών” έκλεψε κοσμήματα 100.000 ευρώ από ηλικιωμένο (VIDEO)




Αποτυπώθηκε και σε βίντεο – ντοκουμέντο που παρουσίασε η ΕΡΤ η δράση της σπείρας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων, τους οποίους παραπλανούσαν υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους.
Το βίντεο είναι από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Τρίτωνος, όπου η σπείρα είχε αφαιρέσει από το σπίτι ηλικιωμένου κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ. Άλλες τρεις κλοπές είχαν διαπραχθεί από τα ίδια άτομα, στο Παλαιό Φάληρο, τη Βούλα και τη Γλυφάδα.
Τρία μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί ενώ ένα τέταρτο μέλος αναζητείται από την αστυνομία.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων και η οποία εξαρθρώθηκε την 25-5-2022, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα κατά την επιστροφή στις οικίες τους στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου και υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους. Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην οικίες του παθόντων, κάποια της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ παράλληλα οι άλλοι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών με την προαναφερθείσα μεθοδολογία.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:



  1. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα την 5-8-1991 στην Αθήνα,
  2. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΔΙΑΜΑΝΤΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Ερασμίας, γεννηθέντα την 22-9-2002 στην Αθήνα,
  3. ΡΑΜΟ Αθανάσιο του Παναγιώτη και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 17-10-1986 στο Βόλο Μαγνησίας,

Και το μη συλληφθέντα

ΣΤΕΦΑΝΗ Άγγελο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-6-1978 στην Αθήνα.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Κωνσταντίνος
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Χρήστος
ΡΑΜΟΣ Αθανάσιος
ΣΤΕΦΑΝΗΣ Άγγελος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.