Ξεσήκωσε τους δημότες και τους άφησε ακάλυπτους στα «νύχια» της ΕΤΑΔ




Πολλοί δημότες πίστεψαν στις μεγαλοστομίες του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου περί μείωσης των τιμών της Ακτής Βουλιαγμένης. Ήθελαν να τον πιστέψουν γιατί η διοίκηση της Ακτής Βουλιαγμένης, η ΕΤΑΔ δηλαδή, πράγματι έχει επιδείξει λογική αισχροκέρδειας που ξεπερνά εκείνη των πιο αδίστακτων ιδιωτών.
Όλοι σοκαριστήκαμε όταν αν και επιχείρηση του δημοσίου, η Ακτή Βουλιαγμένης, επέδειξε απύθμενο θράσος επιβάλλοντας χαράτσι στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που μέχρι τότε έμπαιναν στην πλαζ δωρεάν. Χρειάστηκε η κατακραυγή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να πάρει πίσω το ανάλγητο μέτρο. Ήταν μια από τις ελάχιστες υπαναχωρήσεις από τη λογική της αισχροκέρδειας από την κατ’ όνομα επιχείρηση του δημοσίου.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν περιορίστηκε σε υποσχέσεις και δηλώσεις στην τηλεόραση.

Υποσχέσεις και δηλώσεις που έτυχαν μεγάλης προβολής από φιλικά προς αυτόν Μέσα.

Έδωσε εντολή να εκδοθεί δελτίο Τύπου το Σάββατο 25 Ιουνίου, ανακοινώνοντας ότι μετά από ομόφωνη απόφαση της ΕΠΕΛΑΚ Βουλιαγμένης, αποφασίστηκε η δωρεάν είσοδος για τους δημότες της Δ.Ε. Βουλιαγμένης αλλά και για τους δημότες των δημοτικών ενοτήτων Βάρης και Βούλας με την προμήθεια ειδικού αυτοκόλλητου επί της κάρτας του δημότη με εφάπαξ αντίτιμο ποσού 25 ευρώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε μειωμένες τιμές για όλους με πλέον εντυπωσιακή τη μείωση του γενικού εισιτηρίου εισόδου τα Σαββατοκύριακα από 15€ σε 8,50 €.



Μάλιστα μέχρι το Σάββατο συνεργείο του Δήμου  είχε αναρτήσει μια πινακίδα με τις νέες μειωμένες τιμές έξω από την πλαζ δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στους λουόμενους.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δημότες να βρεθούν αντιμέτωποι με τους υπαλλήλους της Ακτής Βουλιαγμένης που τους απάντησαν ότι ισχύουν οι τιμές που αναγράφονται στο ταμείο.

Κάποιοι δημότες έζησαν μια κακή στιγμή, κάποιοι άλλοι όμως πλήρωσαν πιο ακριβά το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη τους όπως θα δούμε παρακάτω.

Όμως πριν εξηγήσουμε το γιατί, ας διαβάσουμε μερικές από τις μαρτυρίες των δημοτών:

«Εγώ μόλις κατάφερα να ανεβάσω την πίεση μου. Μπαίνω στην πλαζ Βουλιαγμένης με κάρτα δημότη και μου ζητάνε 5ε. Τους δείχνω την πινακίδα που έχει βάλει ο δήμαρχος πως η είσοδος για τους δημότες είναι δωρεάν και μου απαντούν ότι αυτοί υπακούουν μόνο στην ΕΤΑΔ (συγνώμη αν δεν είναι σωστή η λέξη). Καλώ την αστυνομία ευτυχώς βλέπω δυο αστυνομικούς κοντά γιατί έχει μαζευτεί και τους ζήτω να με υποστηρίξουν. Έγιναν διαφορά, οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν τίποτα και μου είπαν και αυτοί ότι οι υπάλληλοι ανήκουν στην ΕΤΑΔ και πρέπει να πληρώσω. Όταν τους είπα ότι η αστυνομία ανήκει στο δήμο και πρέπει να υπερασπιστούν το περιεχόμενο της πινακίδας που έχει αναρτήσει ο δήμαρχος μου είπε ο ένας (ο άλλος εξαφανίστηκε ). Ότι αυτός δεν ανήκει πουθενά. Θέλω να ξέρω; Ο δήμαρχος έβαλε μόνο μια πινακίδα που δεν έχει καμία ισχύ; Δεν έχει ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα; Από κει και πέρα δεν ένδεια φέρεται; ΕΙ ναι απλώς στάχτη στ μάτια μας; Θέλω να ξέρω ποιος δουλεύει ποιον!!!!!!»

«Πιστεύω τελικά ότι αυτό που έγινε και ο πρόχειρος τρόπος που έγινε από ΕΠΕΛΑΚ και Δήμο εκθέτει και τους δύο (μακριά από την είσοδο, μόνο στα ελληνικά κλπ. σαν να μπήκε η αφίσα στα μουλωχτά και για το θεαθήναι. Χωρίς την παρουσία ανθρώπων του Δήμου στην είσοδο δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ποιός θα κάτσει να τσακώνεται μόνος του στην είσοδο με τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν άλλες εντολές και δεν φταίνε σε τίποτα. Ημιτελής προσπάθεια αν μείνει έτσι».

Όμως, όπως είπαμε, κάποιοι πλήρωσαν ακριβά την αντιπαράθεση που δημιούργησε ο δήμαρχος με την ΕΤΑΔ χωρίς στη συνέχεια να υποστηρίξει τους δημότες που τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν.

Η διοίκηση της Ακτής Βουλιαγμένης αποφάσισε να «τιμωρήσει» τον Σύλλογο Πετάνκ Βουλιαγμένης γιατί μέλη του τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα να μπουν δωρεάν ως δημότες ή να πληρώσουν μειωμένες τιμές.

Είχε άλλωστε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης την Κυριακή, 26 Ιουνίου και η διοίκηση ήθελε να στείλει  «μήνυμα» προς κάθε αμφισβητία. Πόσω δε μάλλον που στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχαν απηυδήσει με την τιμολογιακή πολιτική της ΕΤΑΔ.

Ας διαβάσουμε όμως πως περιγράφει τα γεγονότα εκπρόσωπος του Συλλόγου Πετάνκ:

«Ήρθε με συνεργείο του Δήμου,  ανήρτησαν μια πινακίδα με τις καινούριες τιμές που θα ίσχυαν από την άλλη ημέρα και μας είπε να πορευτούμε με αυτές.                 

Δεν έστειλε κάποια άτομα του Δήμου να μας συμπαρασταθούν, ούτε παραβρέθηκε ο ίδιος (σ.σ.: ο δήμαρχος).  Η διεύθυνση (σ.σ.: της Ακτής βουλιαγμένης) δεν το δέχθηκε αυτό έγιναν κάποιοι διαπληκτισμοί  και κάπως έτσι τελείωσε η μέρα.                                                      

Χθες τηλεφώνησα στο γραφείο του στην γραμματέα του και ζήτησα ενημέρωση πως να κινηθούμε από δω και πέρα και ζήτησα να  μας ενημερώσει μέσω μιας ανακοίνωσης.     

Αποτέλεσμα:     Καμία απάντηση απο τον δήμαρχο.                    

Από την διεύθυνση της πλαζ;                             

Έστειλαν ανθρώπους και μας ξήλωσαν 5-6 γήπεδα πετάνκ  που είχαμε φτιάξει μόνοι μας με δικά μας έξοδα  μέσα στον χώρο της πλαζ βέβαια που μας είχε παραχωρήσει  ο ίδιος ο διευθυντής. Μάλιστα  πολλές φορές είχε παρευρεθεί ο ίδιος ο δήμαρχος και ο διευθυντής της πλαζ στην απονομή κυπέλλων  γιατί κάναμε πανελληνίους αγώνες  και φιλοξενούσαμε και ξένες ομάδες.                    

Επίσης είχαμε ένα χώρο που εκθέτανε  τα μετάλλια μας τα κύπελλα κλπ  και χθες Δευτέρα μας ειδοποίησε ο διευθυντής της πλαζ να τα μαζέψουμε  και να παραδώσουμε τα κλειδιά.                                                           

Εμείς από την διεύθυνση της πλαζ μέχρι τώρα δεν είχαμε παράπονο .  Ο κ. Δήμαρχος γιατί μας έβαλε σε τέτοια  περιπέτεια   αφού δεν μπορούσε να υποστηρίξει τις προτάσεις του. ΟΧΙ κύριε δήμαρχε δεν μπορούμε να το δεχτούμε  αυτό.

Ο σύλλογος πλήρωνε είσοδο 5ευρω κάθε μέρα σαν τους δημότες και ευχαριστούμε την διεύθυνση της πλαζ για αυτό. Σημειωτέον ότι εμείς πηγαίνουμε και χειμώνα που δεν έχει και πολύ κόσμο η πλαζ κάθε μέρα. Η παρεξήγηση έγινε όταν ήρθε ο δήμαρχος ανήρτησαν πινακίδα και μας είπε ότι από την άλλη μέρα μπορούμε να μπαίνουμε οι δημότες δωρεάν. Μας είπε ότι θα έρθει και εκείνος η άτομα του δήμου προς υποστήριξη γιατί η πλαζ δεν δεχόταν τις καινούριες τιμές. Ήρθαμε σε ρήξη με τους ανθρώπους της πλαζ χωρίς λόγο Ο προβληματισμός μας: Αν δεν ήταν σίγουρος ο δήμαρχος ότι θα περάσουν αυτά που πρότεινε γιατί μας άφησε να εκτεθούμε και δεν ήρθε να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του. Μας έριξε στάχτη στα μάτια; Στους δημότες εννοώ. Αν δεν του παιρναει που λέμε γιατί εκθέτει εμάς; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από πλευρά του δημάρχου βέβαια Περαστικά μας!!!!» Πηγή: ilovevouliagmeni.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.