Νέα Σμύρνη: Πυροβόλησε από μπαλκόνι 17χρονο μαθητή




Τυφλά «πυρά» από αεροβόλο όπλο αγνώστου δέχθηκε ένας 17χρονος μαθητής μετά από σχολική γιορτή στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. 

Τον νεαρό όλα δείχνουν ότι άγνωστος δράστης στόχευε για αρκετή ώρα από μπαλκόνι κτιρίου το οποίο βρίσκεται επάνω στην πλατεία. Ο δράστης αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ καθώς το περιστατικό κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρό δοθέντος ότι η πλατεία της Νέας Σμύρνης συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες κόσμο.

O 17χρονος περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την περιπέτεια του αποκλειστικά στο newsbreak.gr.

Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα (13/6) περίπου στις 4 πμ στην πλατεία Νέας Σμύρνης.



Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός βρισκόταν με την παρέα του αποτελούμενη από συμμαθητές του έξω από πολύ γνωστό καφέ της περιοχής το οποίο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, όπως αναφέρει, όταν ξαφνικά ένιωσε ένα δυνατό πόνο στο πρόσωπο και συγκεκριμένα μόλις δυο εκατοστά κάτω από το δεξί μάτι.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη μετά από πολλούς μήνες βραδινή έξοδος του 17χρονου καθώς προετοιμαζόταν για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Εκείνο το βράδυ η τάξη του είχε συγκεντρωθεί για το πάρτι αποφοίτησης σε γνωστό κατάστημα της πλατείας.

Όση ώρα βρισκόταν στο σημείο ο νεαρός μαθητής ούτε που διανοούνταν ότι ο δράστης τον σημάδευε με όπλο. Ο 17χρονος αποτελούσε ακίνητο στόχο καθώς όταν δέχθηκε την βολίδα δεν κινούνταν, αλλά καθόταν σε μια καρέκλα του καταστήματος.

«Αισθάνθηκα ένα τράνταγμα στο κεφάλι, πόνο στα ζυγωματικά της δεξιάς πλευράς του προσώπου μου κι άρχισα να αιμορραγώ» περιγράφει συγκλονισμένος στο newsbreak.gr.

Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί παρατήρησε το πουκάμισο του (λευκό) να ποτίζει αίμα.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έβγαζε ο ίδιος την ματωμένη βολίδα που είχε καρφωθεί κάτω από το μάτι του.

«Αμέσως έβαλα το χέρι μου στο σημείο όπου πονούσα και αφαίρεσα έντρομος μια βολίδα που είχε σφηνωθεί στο δέρμα μου» συνεχίζει.

«Συνειδητοποίησα ότι το πουκάμισο μου (λευκό) είχε λερωθεί από αίμα και τρομαγμένοι όλοι αναχωρήσαμε για τα σπίτια μας».

Όταν έφτασε στο σπίτι του ο 17χρονος και διηγήθηκε το συμβάν, οι γονείς του πάγωσαν. Τρομαγμένοι αλλά και εξαγριωμένοι οι γονείς του μαθητή, κάλεσαν την Αστυνομία ενώ στη συνέχεια φρόντισαν την πληγή που αιμορραγούσε στο πρόσωπο του παιδιού τους σταματώντας την αιμορραγία με αντισηπτικά και επιθέματα.

Σε ελάχιστα λεπτά περιπολικό της Άμεσης Δράσης αλλά και όχημα της Ασφάλειας βρίσκονταν στο σπίτι της οικογένειας για την συλλογή των πρώτων στοιχείων. Ακολούθως οι αστυνομικοί μετέβησαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης για επιτόπια αστυνομική έρευνα.

Όπως αναφέρει ο 17χρονος, σύμφωνα και με τους αστυνομικούς πράγματι ο νεαρός μαθητής είχε βληθεί με αεροβόλο όπλο.

Είχε Άγιο!..

Αν ο μαθητής είχε δεχθεί την βολίδα δύο εκατοστά πιο πάνω από το σημείο που σφηνώθηκε και εισχωρούσε στην οφθαλμική κοιλότητα όλα ήταν πιθανά, από το να χάσει την όραση μέχρι και και την ζωή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο εκείνη την ώρα πέρα από την παρέα των συμμαθητών του 17χρονου και σε μεγάλη ακτίνα δεν βρίσκονταν άλλα άτομα.

Το γεγονός έχει εξοργίσει τους γονείς του οι οποίοι συγκεντρώνουν όλα τα δεδομένα προκειμένου να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του δράστη, ενώ όπως κατανοούν όλοι το περιστατικό κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρό δοθέντος ότι η πλατεία Νέας Σμύρνης συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες κόσμο και πάνω από τα κεφάλια τους είναι αδιανόητο να παραμονεύει κάποιος με όπλο.

Το να διαθέτει ο δράστης αεροβόλο όπλο είναι ίσως το «καλό σενάριο», καθώς ουδείς γνωρίζει αν ο δράστης διαθέτει και άλλου είδους όπλα ή αν έχει σκοπό να επαναλάβει την πράξη του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.