Καιρός – Meteo: Yψηλό θερμικό φορτίο την Πέμπτη στην Αθήνα




Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μονάδας METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου θα ευνοήσει την επικράτηση θερμών καιρικών συνθηκών στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη 21/06 αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε μεμονωμένες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Αύριο, Τετάρτη 22/06, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ξεπερνώντας τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Θερμότερη ημέρα αναμένεται η Πέμπτη 23/06, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου, ή ακόμα και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας, όπως διακρίνεται στον παρακάτω χάρτη.

Υψηλό θερμικό φορτίο αναμένεται ιδιαίτερα και στην Αθήνα, με τις θερμοκρασίες να εντάσσονται στην κατηγορία 0 κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 23/06, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών που εφαρμόζει πιλοτικά η μονάδα ΜΕTEO/EAA, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, και τον Δήμο Αθηναίων (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Όπως διακρίνεται και στο επόμενο σχήμα, αναμένονται κίνδυνοι για την υγεία ευάλωτων πληθυσμών (βρέφη, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους, άστεγοι κ.α.) στην Αθήνα. Συνίσταται επομένως, προσοχή και μέριμνα για άτομα που ανήκουν σε αυτές τις πληθυσμιακές κατηγορίες της πρωτεύουσας.

Το σύνολο των προγνώσεων για την κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών στην Αθήνα παρουσιάζεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://meteo.gr/heatalert.cfm. Οι προγνώσεις ανανεώνονται καθημερινά και σχετικές προειδοποιήσεις παρέχονται στις προγνώσεις καιρού περιοχών της Αθήνας (π.χ. Αθήνα – Κέντρο).



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.