Άλιμος: Συστάθηκε η Ομάδα Εργασίας για την ηχορύπανση – Τα αποτελέσματα των μέτρων




Συστάθηκε από τον Δήμο Αλίμου η Ομάδα Εργασίας που θα ελέγχει αν εφαρμόζονται τα μέτρα κατά της ηχορύπανσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πρόεδρος: Ανδρέας Κονδύλης (δήμαρχος) με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Νίκο Αλβανό

Μέλη:

Γιάννης Βέργης (δημοτικός σύμβουλος) με αναπληρωτή τον Γιάννη Μαριόλη



Ευάγγελος Τσαμήτας (δημοτικός σύμβουλος) με αναπληρωτή τον Αντώνη Φουστέρη

Δημήτρης Καπόπουλος (κάτοικος Αλίμου) με αναπληρωτή τον Γρηγόρη Κασάπογλου

Σπύρος Μιχαλόπουλος (υπάλληλος του δήμου) με αναπληρωτή τον Παντελή Παπαδομανωλάκη

Ο δήμος Αλίμου έχει ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή των νέων μέτρων εδώ και 15 ημέρες. Το φετινό σκεπτικό για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης ορίστηκε στην αρχή ως εξής: η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματά στις 23.00. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά από αυτή την ώρα στην ουσία λειτουργεί παράνομα. Η πρώτη παράβαση επιφέρει πρόστιμο 2.000 ευρώ, η δεύτερη 5.000 ευρώ, ενώ η τρίτη 5.000 ευρώ και προσωρινό σφράγισμα. Το παραπάνω πλαίσιο δοκιμάστηκε μέχρι τις 7 Ιουνίου. Πώς διαμορφώθηκε, λοιπόν, η κατάσταση την επόμενη εβδομάδα μέχρι και σήμερα;

«Στον δήμο μας, οι επιχειρήσεις που μπορούν εν δυνάμει να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης είναι δώδεκα στον αριθμό», λέει στο kathimerini.gr ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, και εξηγεί:

«Τις καθημερινές, η μουσική σταματά στις 23.00 και οι επιχειρηματίες στο σύνολό τους τηρούν το μέτρο. Το καλό της υπόθεσης είναι πως από αυτά τα δώδεκα μαγαζιά, τα έξι προχώρησαν σε εργασίες ηχομόνωσης, κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει ποτέ ως τώρα. Κάποιοι τοποθέτησαν ψηλά διπλά τζαμιά, άλλοι έφτιαξαν κατασκευές με υαλοβάμβακα και πετροβάμβακα, ένας κάποιος άλλος τοποθέτησε ειδικούς ανεμιστήρες που σπρώχνουν τα ηχητικά κύματα προς τη θάλασσα. Μετά από την καλή συνεργασία με τους επιχειρηματίες, αποφασίσαμε τις Παρασκευές και τα Σάββατα η απαγόρευση της μουσικής να επιβάλλεται στη 01.00 για τα μαγαζιά που προχώρησαν στην ηχομόνωση. Αν λειτουργήσει και αυτό καλά, συζητάμε με τους επιχειρηματίες η μουσική να σταματά στις 02.00. Στην πραγματικότητα, μόνο μία επιχείρηση μέχρι στιγμής επιδεικνύει ανυπακοή».

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, μέχρι στιγμής τα πιλοτικά μέτρα αποδίδουν και μετά από πολλά καλοκαίρια οι κάτοικοι κοιμούνται ήσυχοι. Όπως το έθεσε και ο δήμαρχος: «Για πρώτη φορά, πηγαίνουμε σε ένα καλό μοντέλο συνύπαρξης ανάμεσα σε κατοίκους και επιχειρηματίες στην περιοχή μας».

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άλιμος: Συστάθηκε η Ομάδα Εργασίας για την ηχορύπανση – Τα αποτελέσματα των μέτρων

  • 16/06/2022 at 4:30 μμ
    Permalink

    Δήμαρχε προχώρα όλος ο Άλιμος είναι μαζί σου! Έχεις φτιάξει πάρα πολλά στην περιοχή κι έχεις να δώσεις περισσότερα. Τον ίδιο έλεγχο όμως κάντε και σε συγκεκριμένο μαγαζί που βρίσκεται στην Δωδεκανήσου δίπλα σε συντριβάνι και δεν καταλαβαίνει απο καθημερινές βάζοντας στην διαπασών την μουσική με αποτέλεσμα να ξενυχτάμε κι εμείς μαζί με τους θαμώνες! Τι να τον νοιάζει τον ιδιοκτήτη αν δουλεύουμε εμείς την επόμενη ημέρα? Βγάζει αυτός λεφτά? Όλα καλα! Μέσα σε τόσα σπίτια το μαγαζί και δεν σέβεται τίποτα!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.