Χειραψία και σύντομη κοινωνική συνομιλία Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αχρίδα




Χειραψία και σύντομη συνομιλία κοινωνικού χαρακτήρα είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Δένδιας συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στο περιθώριο του «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022», που πραγματοποιείται στην Αχρίδα.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, είχαν μάλιστα έναν σύντομο διάλογο μεταξύ τους για τον… καφέ.

ADVERTISING



Δένδιας: Μεβλούτ!
Τσαβούσογλου: Ε, Νίκο, πώς είσαι;
Δένδιας: Τι πίνεις εκεί;
Τσαβούσογλου: Καφέ, εσπρέσο. Θα είναι μεγάλη ημέρα κι εμείς λέμε τουρκικό καφέ. Εσείς όταν βγαίνετε έξω, λέτε “ελληνικός καφές” αλλά είναι ο ίδιος καφές.
Δένδιας: Χάρηκα που σε είδα

Ο Nίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στο φόρουμ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρίσκομαι σήμερα στην Αχρίδα, στο “Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών” για να επαναλάβω μια πάγια αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: ότι το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας, το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ευρωπαϊκές αξίες, στον κοινό χώρο δικαίου και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό το οποίο πρέπει, με μεγάλη προσπάθεια να αποκρουστεί, είναι οι οποιεσδήποτε επιρροές παραγόντων που θα ήθελαν να οδηγήσουν αυτή την περιοχή προς μια άλλη, διαφορετική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση διαφορετική από την ΕΕ, το Διεθνές Δίκαιο τις ευρωπαϊκές αξίες».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.