Υπέρ Ντογιάκου για την θέση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, γνωμοδότησε η Βουλή
Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, με αντικείμενο τη διατύπωση γνώμης προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την κάλυψη της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ολοκληρώθηκε με τον Ισίδωρο Ντογιάκο να πλειοψηφεί.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, η Βουλή κάλεσε 27 συνολικά ανώτατους δικαστές, εκ των οποίων επέλεξε τους 14, προκειμένου να τους προωθήσει στο υπουργικό συμβούλιο, που τελικά και θα αποφασίσει για την κάλυψη της αντίστοιχης θέσης.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μετά τον κ. Ντογιάκο, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ και άλλα κόμματα, ακολούθησαν οι κ.κ. Χριστοδούλου, Ασπρογέρακας, Ψαρουδάκη και Μετσοβίτου.

Η Διάσκεψη, που προχώρησε στην ακρόαση των υποψηφίων, τους χώρισε σε δύο γκρουπ, εκ των οποίων όμως οι εννέα τελικά δεν παραβρέθηκαν στη διαδικασία. Από αυτούς, οι τρεις επικαλέστηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας, οι πέντε σοβαρούς προσωπικούς λόγους, ενώ ένας υποψήφιος ενημέρωσε πως δεν ενδιαφέρεται να προαχθεί στο συγκεκριμένο αξίωμα.

Σύμφωνα, πάντως, με τον προγραμματισμό, η Βουλή αναμένεται την Παρασκευή να προχωρήσει στη διατύπωση γνώμης για τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και την ερχόμενη εβδομάδα για τους αντιπροέδρους τόσο του Αρείου Πάγου όσο και του ΣτΕ.

Ο κ. Τασούλας αναμένεται την Παρασκευή (1/7) να ενημερώσει την κυβέρνηση για τα αποτελέσματα, προκειμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα να προχωρήσει και στην επιλογή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.