«Το καφέ της Ζ-ζωής» στη Γλυφάδα

Άλλη μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση ανεβαίνει την προσεχή Τετάρτη στη σκηνή του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Αν. Ρωμυλίας 123). Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «ΕΜΕΙΣ» – Λένα Μαυρακάκη και η 20μελής θεατρική ομάδα «Θεατροβάτες» ανεβάζουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και τη στήριξη του ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας, τη θεατρική παράσταση «Το καφέ της Ζ-ζωής» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρίας Κορωνέλλου. Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά στο «κουτί αγάπης και αλληλεγγύης» που θα υπάρχει στο χώρο του θεάτρου, για τη στήριξη των ευάλωτων οικογενειών της Ένωσης Γυναικών.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Δυο ανταγωνιστικές κοινότητες, η Άνω Στριγκλίτσα και η Κάτω Στριγκλίτσα και στη μέση τους ένα καφέ. Το καφέ της Ζωής, όπου εκτυλίσσονται όλες οι κωμικοτραγικές καταστάσεις της ζωής. Το μαγαζί αποκτά νέους ιδιοκτήτες μετά το θάνατο της ιδιοκτήτριας της κ. Ζωής Καλοκαρδίδου, που ενσωματώνονται στο παρόν δυναμικό του καφέ, το οποίο αποτελείται από τη Νταίζη και τον Πανάγο. Οι αστείοι καυγάδες, οι τρικλοποδιές της μιας κοινότητας έναντι της άλλης, φαντάζουν ασήμαντοι όταν τα παιδιά των ιδιοκτητών μαζί με την κόρη του δημάρχου ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν στις δυο κοινότητες το δράμα της κακοποίησης, που κρατούσε μυστικό η Νταίζη. Το καφέ της Ζ-ζωής είναι μια κωμωδία, που γεννήθηκε την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας με σκοπό να φέρει το γέλιο αλλά και τον προβληματισμό, να νιώσουν οι θεατές την οικειότητα των καθημερινών του καταστάσεων δυνάμει «θαμώνες» του καφέ και παρατηρητές των ιστοριών του.

Σκηνοθετικό σημείωμα
«Το έργο Το καφέ της Ζ-ζωής ξεκίνησα να το γράφω όταν ήταν εν ζωή η αγαπημένη μας Πρόεδρος Λένα Μαυρακάκη. Ήταν από τις πρώτες, που το διάβασαν στην αρχική του μορφή και το αγάπησε, γιατί δημιουργήθηκε μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας και του εγκλεισμού και γιατί είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή με ποικίλα μηνύματα, όπως μου έλεγε», αναφέρει η Μαρία Κορωνέλλου. Και προσθέτει: «Το έργο πέρασε από αρκετές αλλαγές γιατί άλλαξε και το δυναμικό της ομάδας. Σήμερα νιώθω μια δικαίωση αλλά και μια συγκίνηση, γιατί ολοκλήρωσα την επιθυμία της αείμνηστης Λένας μας. Ευχαριστώ θερμά τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας, τους Θεατροβάτες, που έμειναν πιστοί ως το τέλος κι εκείνους που ήρθαν κοντά μας να βοηθήσουν στην υλοποίησή του έργου μου, μετά τις αλλαγές στις διανομές των ρόλων, αλλά έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας. Ευχαριστώ θερμά το Δ.Σ της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας για τη στήριξη και ένα υπέρμετρο ευχαριστώ στην πρόεδρο Χρύσα Λουπασάκη, για όλα. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Γλυφάδας και το Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για τη στήριξη στο έργο μας, καθώς και το ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας και την Πρόεδρό του Μαίρη Παπάζογλου για την αμέριστη βοήθεια και συνδρομή στο έργο της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας ΕΜΕΙΣ – Λένα Μαυρακάκη. Καλή σας θέαση».Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.