Τετραπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Προβλέψεις για 30.000 κρούσματα




Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές, βλέποντας την ταχεία μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα. Κρούσματα και νοσηλείες αυξάνονται, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι θα έχουμε κορύφωση του 6ου πανδημικού κύματος στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των κρουσμάτων, σήμερα, αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 20.000, ενώ στις αιχμές του πανδημικού κύματος, τα ημερήσια κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν τις 30.000.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες και το υπουργείο Υγείας προετοιμάζουν το ΕΣΥ για κάθε ενδεχόμενο, αν και όπως λένε, προς το παρόν δεν υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ. Σε κάθε περίπτωση έχει ανοίξει η συζήτηση για τη λήψη μέτρων, με ορισμένους επιστήμονες να ζητούν σε πρώτη φάση την επαναφορά της χρήσης μάσκας.

«Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εαν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, καταδεικνύοντας ότι αν και η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να λάβει μέτρα με αρνητική επίπτωση στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, τίποτε δεν αποκλείεται.



Εως και 22.000 κρούσματα σήμερα και δυσοίωνες προβλέψεις
Για σήμερα Τρίτη, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 20.000. Τα μοντέλα του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη, «δείχνουν» για σήμερα, ότι αναμένονται από 17.000 εως 22.000 κρούσματα.

Στις αιχμές του πανδημικού κύματος, τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν τις 30.000.

Ο καθηγητής τόνισε, στον Σκάι, ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

«15 Ιουλίου θα έχουμε ανοδική πορεία. Εάν ακολουθήσουμε το «μοντέλο» Πορτογαλίας που μας ‘’μοιάζει’’ πάρα πολύ -και κοινωνικά και η εποχή και τουριστικά- και μετρήσουμε σωστά τα κρούσματα και κάνουμε τα τεστ, πιθανότατα θα φτάσουμε στο ύψος που ήταν τουλάχιστον η Όμικρον 2, δηλαδή στα 20.000 με 30.000 κρούσματα στις αιχμές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τετραπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μια σχετική πίεση σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και θα αυξηθούν οι θάνατοι. «Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250».

Κάλεσε τους πολίτες εάν κολλήσουν να το δηλώνουν και να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις κοινωνικές ακόμα και με απλό συνάχι, καθώς ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από τα συμπτώματα για ποιον ιό πρόκειται.

Για την τέταρτη δόση, παροτρύνει όσους είναι άνω των 60 ή έχουν συνοδά νοσήματα, να κάνουν το εμβόλιο και όσους είναι μεταξύ 50 και 60 να το σκεφτούν. Πηγή: in.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.