Τα 3 στοιχεία που κάνουν έναν μεσίτη ακινήτων να ξεχωρίζει




Χάνετε τον ύπνο σας επειδή ανησυχείτε για τους πελάτες σας; Καλώς. Διότι αυτό σημαίνει ότι έχετε υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού. Ήτοι, σας διακρίνει ακεραιότητα η οποία μαζί με τις γνώσεις και τις δεξιότητες αποτελούν το χρυσό τρίπτυχο που κάνουν έναν μεσίτη ακινήτων πραγματικά να ξεχωρίζει.

Ας δούμε όμως αναλυτικά γιατί αυτά τα τρία στοιχεία -ακεραιότητα, γνώσεις και δεξιότητες- είναι τόσο σημαντικά, τα οποία μάλιστα πρέπει να βρίσκονται πάντα σε πλήρη ισορροπία.

Ακεραιότητα – Γνώσεις – Δεξιότητες: Ο συνδυασμός της επιτυχίας

Η ακεραιότητα δεν σημαίνει απλώς επιθυμία να θέλετε να πράξετε το σωστό. Έχει να κάνει και με το να παίρνετε στα σοβαρά τις ευθύνες σας και να αναζητάτε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Γι’ αυτό όσο περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες έχετε, τόσο καλύτερα κοιμάστε.



Η γνώση είναι σαν ένα μεγάλο σεντούκι πληροφοριών στις οποίες βασίζεστε για να λαμβάνετε ενημερωμένες και έξυπνες αποφάσεις και συστάσεις για να μπορείτε να ανταποκρίνεστε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών σας. Αλλά η γνώση δεν δημιουργεί επιτυχία από μόνη της. Χρειάζεστε δεξιότητες για να τις αξιοποιήσετε πλήρως και να κερδίσετε χρήματα από αυτές.

Οι δεξιότητες είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζετε τα πάντα για να πετύχετε περισσότερα με ευκολία και αυτοπεποίθηση.

Ένας εξαιρετικά εξειδικευμένος κτηματομεσίτης με υψηλή ακεραιότητα και μεγάλο εύρος γνώσεων είναι πραγματικά ασυναγώνιστος.

Επίσης, είναι δυνατόν να έχετε υψηλή ακεραιότητα και πολλές γνώσεις αλλά χαμηλές δεξιότητες. Οι σύμβουλοι ακινήτων που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν οι πελάτες τους, αλλά με κάποιο τρόπο δεν μπορούν ποτέ να περάσουν το μήνυμα. Ως αποτέλεσμα, συχνά απογοητεύονται από την πορεία της καριέρας τους.

Και ακόμη: Είναι δυνατό να έχετε υψηλή ακεραιότητα και εξαιρετικά εκλεπτυσμένες δεξιότητες, αλλά δεν έχετε τη βαθιά θεμελιώδη γνώση πάνω στην οποία θα πρέπει να χτιστούν αυτές οι δεξιότητες. Οι μεσίτες που συνδυάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν έναν υπερβολικό αριθμό λαθών και συχνά εγκαταλείπουν τον κλάδο εξαιτίας της απογοήτευσης που βιώνουν, δυστυχώς, λόγω ακριβώς της υψηλής ακεραιότητας που τους διακατέχει.

Είναι πιθανό να έχετε βαθιά γνώση και εξαιρετικά εκλεπτυσμένες δεξιότητες αλλά να μην έχετε ακεραιότητα.

Οι μεσίτες που έχουν όλες τις ικανότητες αλλά δεν έχουν ακεραιότητα επικεντρώνονται στις δικές τους ανάγκες και όχι σε εκείνες των πελατών τους. Παρά τη γοητεία που εκπέμπουν -μέχρι ένα σημείο- και την τόλμη, δεν είναι τόσο επιτυχημένοι όσο θέλουν να φαίνονται. Σπάνια λαμβάνουν επαναλαμβανόμενες αναθέσεις ή συστάσεις, επομένως πρέπει να ξοδεύουν συνεχώς πολλά χρήματα για να προσελκύουν νέους πελάτες μέσω της διαφήμισης. Αποτέλεσμα; Μόλις σταματήσουν να διαφημίζονται, σταματάει και η δραστηριότητά τους.

Το χρυσό τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τη RE/MAX Plus

Όπως είδαμε παραπάνω είναι πλέον ξεκάθαρό ότι για να γίνει κάποιος σπουδαίος σύμβουλος ακινήτων, χρειάζεται και τα τρία στοιχεία: Ακεραιότητα, γνώση και δεξιότητες.

Όταν μπορείτε να πείτε με ειλικρίνεια, «Νοιάζομαι, ξέρω, μπορώ», είναι αδύνατο να μη διαπρέψετε στον κλάδο του Real Estate. Η RE/MAX Plus επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.  Από την πρώτη στιγμή εξάλλου που δημιουργήθηκε φρόντισε οι συνεργάτες της να διαθέτουν τα στοιχεία που θα εξασφάλιζαν την εμπιστοσύνη, όπως η ακεραιότητα και η ηθική. Έπειτα, η συνεχής εκπαίδευση και η διάθεση για ανάπτυξη δεξιοτήτων θα εγγυούνταν τη γρήγορη άνοδο στη σκάλα της επιτυχίας.  

Η τήρηση ενός συνόλου κοινών αξιών διασφαλίζει τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια στην ποιότητα των υπηρεσιών που η RE/MAX Plus προσφέρει στους πελάτες της.

Τα υψηλά πρότυπα ποιότητας, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η πιστή τήρηση των κανόνων και των διαδικασιών, η επιμονή στη συνεχή εκπαίδευση, η ακεραιότητα και η επαγγελματική ηθική που βασίζονται στις καθημερινές λειτουργίες και στη σχέση με πελάτες και συναδέλφους, εντοπίζουν και χαρακτηρίζουν τις αξίες και τις αρχές στις οποίες η RE/MAX Plus βασίζεται.

Έπειτα, το ομαδικό πνεύμα, που επεκτείνει την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την υποστήριξη σε όλες τις αλληλεπιδράσεις, διακρίνει κάθε συνεργάτη της RE/MAX Plus, διοχετεύοντας τη συλλογική ενέργεια και προς τα έξω, πάντα με νικηφόρα αποτελέσματα. REMAX Plus , Λεωφ. Ποσειδώνος 13, Άλιμος, Τηλ.: 210 9851222 www.remaxplus.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.