Τάκης Θεοδωρικάκος: «Παράλογος και απαράδεκτος ο φόρος αίματος στην άσφαλτο»
  • Καμία ανοχή στις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για υπερβολική ταχύτητα, μέθη, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, αυτοσχέδιες κόντρες
  • Την περασμένη εβδομάδα  σε 8.500 έλεγχους της Τροχαίας βεβαιώθηκαν 4.354 παραβάσεις

Στον σχεδιασμό για την ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, χαιρετίζοντας την έναρξη πιλοτικού προγράμματος διαχείρισης ταχύτητας της Ελληνικής Αστυνομίας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Ο Υπουργός ευχαρίστησε την πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά για τη δωρεά ραντάρ προς την Ελληνική Αστυνομία  προς ενίσχυση των τροχονομικών ελέγχων και τόνισε πως  η οδική ασφάλεια και η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας: «Ο “φόρος αίματος” στην άσφαλτο, δεν είναι απλά παράλογος και άδικος, είναι απολύτως απαράδεκτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρικάκος, ενώ επεσήμανε πως έχει δοθεί σαφής εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων της Τροχαίας:  «Έχουμε δώσει οδηγίες για συνεχείς ελέγχους όπου παρατηρείται το φαινόμενο να στήνονται αυτοσχέδιες κόντρες, όπως στην παραλιακή της Αθήνας. Όπου βγαίνουν και διασκεδάζουν οι νέοι μας», είπε ο Υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος  ανακοίνωσε ότι κάθε Δευτέρα θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία τροχονομικών παραβάσεων. Την περασμένη εβδομάδα  σε 8.500 έλεγχους της Τροχαίας βεβαιώθηκαν 4.354 παραβάσεις.     

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφαλή μετακίνηση και την ζωή νομοταγών πολιτών, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Υπερτόνισε μάλιστα την αξία της οδηγικής εκπαίδευσης: «Η οδική ασφάλεια είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα ζήτημα κουλτούρας και εκπαίδευσης. Και, στη συνέχεια, θέμα υποδομών και αστυνόμευσης. Η ουσία είναι -και μόνο τότε θα έχουμε πετύχει κάτι- να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις πριν αποτελέσουν αντικείμενο του αστυνομικού δελτίου. Η λέξη κλειδί είναι η πρόληψη. Επιστρέφουμε, έτσι, στην οδική συμπεριφορά, στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στους δρόμους. Στην Παιδεία, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των οδηγών, πριν ακόμη βάλουν το κλειδί στο αυτοκίνητό τους», ανέφερε ο κ.Θεοδωρικάκος.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων. Ήδη, εκτός από τη δωρεά του νέου ραντάρ για τις ανάγκες του Α.Τ. Διρφύων- Μεσσαπίων στα Ψαχνά Ευβοίας, μέσω πιλοτικού προγράμματος το Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Τροχαία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση  έχει τοποθετήσει 22 πινακίδες σήμανσης για όρια ταχύτητας, 4 VMS, 13 πεζοδιαβάσεις και 42 ανακλαστικές πινακίδες.Στην εκδήλωσε παρέστη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο συγκοινωνιολόγος Στέλιος Ευσταθιάδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΣΗΜΑ ΑΕΒΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος και στελέχη του Ι.Ο.ΑΣ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.