Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Πανόραμα Βούλας – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (VIDEO)




Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.



Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά που ξεκίνησε από το Πυρνάρι, στην Άνω Γλυφάδα, πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ανέμων που έπνεαν έως 8 μποφόρ και για αυτό μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα στις 16:20 στους κατοίκους για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Αναφορικά με τις καταστροφές, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 20 σπίτια και σε 4 οχήματα, ενώ τρία σπίτια έχουν σχεδόν καταστραφεί.

Πανόραμα Βούλας τώρα!!

Δημοσιεύτηκε από Γιωργος Σαραντακος στις Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022

Καίγεται Πανόραμα Βούλας και Άνω Γλυφάδα…. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις εφορμούν. Μια προσευχή απ όλους!

Δημοσιεύτηκε από Yiannis Nakos στις Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου, στην περιοχή Πυρνάρι, στην Άνω Γλυφάδα. Λόγω των ισχυρών βοριάδων άρχισε να κατευθύνεται προς το βουνό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

“Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (πρώτη και δεύτερη φωτογραφία) ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου, λέει ο δήμαρχος
“Άμεσα κινητοποιηθήκαμε η Πυροσβεστική, η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας και συνδράμαμε με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουμε.
Πολύ σύντομα έσβησε χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα η φωτιά και δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας και καμία κατοικία.
Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια.
Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ήδη στείλαμε δυνάμεις – υδροφόρες και οχήματα – στην πλευρά της Βούλας.”

Πανόραμα Βούλας τώρα.

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Καλύβας στις Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.