Παρασκευή Γραψοπούλου: Εμπιστοσύνη και σεβασμός, οι βάσεις για επιτυχημένη μεσιτεία




Με εμπειρία άνω των 20 χρόνων στην ελεύθερη αγορά, η Παρασκευή Γραψοπούλου, Executive Agent μάς συμβουλεύει για το πώς μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο μεσίτη, γιατί η RE/MAX ξεχωρίζει αλλά και ποια είναι τα προσόντα που μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει κάνοντας καριέρα στο Real Estate.

-Τι πρέπει να προσέξει κάποιος που αναζητά σύμβουλο ακινήτων;

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για μεσιτικές υπηρεσίες  εστιάζει με  ζητούμενα την αξιοπιστία και την ταχύτητα. Επιπρόσθετα, ο καθένας μας έχει πρόσβαση σε μια ανεξάντλητη ροή πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες.

Έτσι, όποιος αναζητά Σύμβουλο Ακίνητης Περιουσίας μπορεί, -ενδεχομένως με οδηγό το Διαδίκτυο ή τον κύκλο του- να προσεγγίσει πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του και των επαφών  του θα μπορέσει να αντιληφθεί τον ικανό επαγγελματία. Πώς;



Θα είναι εκείνος αυτός που εξαρχής θα ακούσει και θα απαντήσει σε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς του. Αυτός ο οποίος θα γνωρίζει καλά την αγορά και την περιοχή του και θα καθοδηγήσει για τις προτεραιότητες των διαδικασιών με επαγγελματισμό και συνέπεια. Επίσης, ένας καλός μεσίτης θα παρουσιάσει στον πελάτη του έναν αποτελεσματικό και οργανωμένο τρόπο προώθησης πώλησης ενώ θα επιπλέον θα είναι ικανός να υποστηρίξει τον αγοραστή/ιδιοκτήτη μέχρι το τέλος της διαδικασίας, με την υπογραφή των συμβολαίων.

Και κάτι ακόμη: Ένας ικανός Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας θα πρέπει να διαθέτει γνώση και εμπειρία, εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει προς όφελος των πελατών του. Τέλος, όπως και όλες οι εν δυνάμει συνεργασίες η μεσιτεία ακινήτων έχει ανάγκη την ίδια ακριβώς βάση: την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της RE/MAX Plus;

Η RΕ/MAX ξεχωρίζει γιατί τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Αφουγκράζεται τις ανάγκες του αλλά και τις εποχές που αλλάζουν. Εξελίσσεται αδιάκοπα και προσφέρει με τις υπηρεσίες της ασφάλεια, αξιοπιστία και οικονομία χρόνου και πόρων.

Η προσέγγιση της  RE/MAX είναι πάνω από όλα ανθρωποκεντρική και οι υπηρεσίες της ξεχωρίζουν γιατί μπορούν να αντιμετωπίσουν την κάθε περίπτωση ως ξεχωριστή. Κάθε μας υπηρεσία προσφέρεται μέσα από μια εξατομικευμένη μελέτη- αξιολόγηση πάνω στα δεδομένα στοιχεία του πελάτη μας. Συνεπώς, κάθε ανάθεση χαρτοφυλακίου είναι μια ανάληψη ευθύνης για το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα από την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνατοτήτων.

Στη RE/MAX καταφέρνουμε να διαφοροποιούμαστε γιατί είμαστε προσανατολισμένοι στους στόχους μας και με μία συνεχή εγρήγορση. Μια εγρήγορση την οποία η κτηματαγορά, ως νευραλγικό κομμάτι της οικονομίας, την απαιτεί.

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο ελκυστικό στοιχείο στη μεσιτεία ώστε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες εισχωρούν στον χώρο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία;

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα χαρακτηρίζεται από τη δυναμική μιας ιδιαίτερης συναισθηματικής νοημοσύνης  αλλά και της  ευκολίας στην οργάνωση και την διαχείρισης πολλαπλών ζητημάτων. Αυτά κάνουν τη γυναίκα-μεσίτη μια ικανή επαγγελματία με αντίληψη, κατανόηση και ευελιξία.

Επιπρόσθετα η γυναίκα διαχειρίζεται εύκολα τους χρόνους εργασίας σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην  καθημερινότητα της. Σαφέστατα δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές κυρίες έχουν ξεχωρίσει στον χώρο μας με λαμπρές πορείες.

Έχω την βαθιά πεποίθηση ότι το επαγγελματικό μας πεδίο προσφέρει ένα γόνιμο έδαφος ανάπτυξής των ικανοτήτων και δεξιοτήτων και αυτό είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Συνεπώς, ανεξάρτητα και από το φύλο, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να τολμήσει να γίνει μέλος της οικογένειας της RE/MAX, σε όποιον διαθέτει:

  • πρωτοβουλία δράσης και θετική σκέψη
  • όρεξη για διά βίου εκπαίδευση
  • οργάνωση
  • ανάληψη και τήρηση δεσμεύσεων
  • αυτοπεποίθηση και, κυρίως,
  • όραμα

RE/MAX Plus, Λεωφ. Ποσειδώνος 13, Άλιμος, Τ: 210 985 1222, www.remaxplus.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.