Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – «Καθαρό Περιβάλλον…χωρίς καπνό και άτμισμα»




Το δικό τους κοινό μήνυμα «Καθαρό Περιβάλλον …χωρίς καπνό και άτμισμα» έστειλαν η FairLife L.C.C. και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)  με τη συνδιοργάνωση της δράσης καθαρισμού της Ανατολικής παραλίας της Βάρκιζας.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, η παραλία της Βάρκιζας γέμισε από τα χαρούμενα πρόσωπα και τα γέλια των 260 μικρών εθελοντών, μαθητών οκτώ δημοτικών σχολείων του Δήμου αλλά και από τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ιδιωτών και μελών συλλόγων, στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού.

 Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με την ολοκλήρωση της δράσης δήλωσε «Προσπάθειες σαν αυτή της FairLife L.C.C. για την επαγρύπνηση του πληθυσμού σε θέματα τόσο ευαίσθητα όσο η υγεία, για ένα θέμα που με δυσκολία μιλούμε όπως ο καρκίνος του πνεύμονα είναι σημαντικές και στηρίζονται συστηματικά από τον Δήμο Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης.

Η  Πρόεδρος της FairLife L.C.C. Κορίνα Πατέλη  Bell, καλή φίλη, δυναμικός άνθρωπος με πρωτοβουλίες σημαντικές στον χώρο μετέτρεψε τη δική της οικογενειακή περιπέτεια σε κουράγιο και δράση. Αυτή τη γυναίκα και αυτό τον σκοπό στηρίζουμε, είμαστε εδώ, αγκαλιάζουμε αυτή και όλες τις αντίστοιχες προσπάθειες και λέμε «Εισπνέω, εκπνέω μα δεν αναπνέω. Η επιλογή είναι μέσα σου. Όχι στο τσιγάρο, όχι στον καρκίνο του πνεύμονα.».



Η Πρόεδρος της FairLife L.C.C. κυρία Κορίνα Πατέλη ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την υποστήριξή τους, τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές, τους ambassadors της FairLife καθώς με τη συμμετοχή τους μοιράστηκαν το όραμα της FairLife LCC για «ένα αύριο χωρίς καπνό και άτμισμα». Όπως δήλωσε και η ίδια, με τη δράση καθαρισμού της ανατολικής παραλίας Βάρκιζας ολοκληρώνεται η ενημερωτική εκστρατεία της FairLife L.C.C. “Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος. 

Τους μικρούς εθελοντές υποδέχθηκαν οι Ambassadors της FairLife L.C.C. Βύρων Κοκκαλάνης, Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και Ζήσης Σούλιος, Πρωταθλητής Ποδηλασίας. Ο Βύρων Κοκκαλάνης δήλωσε: «Σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουμε έρθει να καθαρίσουμε την παραλία γιατί εκτός από καθαρούς πνεύμονες, θέλουμε και καθαρές θάλασσες για μια πιο ελεύθερη ζωή!». Ο Ζήσης Σούλιος δήλωσε: «Όπως προστατεύουμε τους πνεύμονες μας, έτσι προστατεύουμε και τις παραλίες μας. Καθαρές θάλασσες, καθαροί πνεύμονες!»

Τη δράση υποστήριξαν: Μέγας χορηγός Pfizer Hellas, Xορηγοί  Amgen Hellas, Takeda, Metropolitan Hospital, Kiriacoulis Mediterranean. Επίσης η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ προσφέροντας φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ στους μικρούς και μεγάλους εθελοντές καθώς και η Frezyderm προσφέροντας αντηλιακά υποστήριξαν την δράση.

Η MONAΔΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 128 ΣΕΤΗ Καβουρίου διέθεσε ασθενοφόρο και το Κέντρο Υγείας Βάρης γιατρό και νοσηλεύτρια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

«FAIRLIFE L.C.C.»- ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020. Η αποστολή της FairLife είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.