Ο Κονδύλης φέρνει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα την ελίτ της Ευρώπης




Η πρωτοβουλία του Ανδρέα Κονδύλη για τη διεξαγωγή στη χώρα μας της συνεδρίασης της Επιτροπής για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τις Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, πέρα από μία σημαντική και πολιτική προσωπική του επιτυχία, αποτελεί μιας πρώτη τάξεως ευκαιρία για τουριστική προβολή, τόσο του Αλίμου, όσο και γενικότερα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Φανταστείτε το μέγεθος της τουριστικής προβολής της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μέσω των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα όλων αυτών των καλεσμένων που στον ελεύθερο χρόνο τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές που κρύβει. Μία τεράστια, δωρεάν, καμπάνια που δεν μπορεί να αποτυπωθεί οικονομικά.

Η κρισιμότητα της διαχείρισης της μετανάστευσης και η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της στήριξης των τοπικών και των περιφερειακών αρχών από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συνεδρίου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αλίμου και η Επιτροπή Ιθαγένειας, Διακυβέρνησης, Θεσμικών και Εξωτερικών Υποθέσεων (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.



Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο Divani Apollon Palace (Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη) και ώρα 9¨00 π.μ. εκκινούν οι διεργασίες του συνεδρίου όπου και θα υφίσταται η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω livestreaming.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή πλέον των εκατό Δημάρχων και Περιφερειαρχών των 27 κρατών – μελών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με τη συμμετοχή Υπουργών, Περιφερειαρχών και Δημάρχων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων, ο εκ των διοργανωτών, δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο πρόεδρος της επιτροπής «Ιθαγένεια, διακυβέρνηση, θεσμικές και εξωτερικές υποθέσεις» της ΕτΠ Mark Speich, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ μέσω βιντεομηνύματος θα τοποθετηθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε στην ήπειρο, η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι Ευρωπαίοι αυτοδιοικητικοί κρίνουν ότι η Ε.Ε. πρέπει να δράσει τώρα. Θέτουν σε πρώτο πλάνο την εφαρμογή διαρθρωμένων μέσων, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για τις επικείμενες προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στις παραμεθόριες περιοχές αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις λόγω της άνισης κατανομής της ευθύνης διαχείρισης της τρέχουσας κατάστασης.

Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, η ορθή προσαρμογή των πολιτικών μετανάστευσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και η ουσιαστική αλληλεγγύη στις κοινότητες υποδοχής αποτελούν τα καίρια ζητήματα διαβούλευσης.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, οι: Ανδρέας Κονδύλης, Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος, Σοφία Βούλτεψη και Απόστολος Τζιτζικώστας θα παραχωρήσουν στις 10¨30 π.μ. στην αίθουσα «Aphrodite» του Divani Apollon Palace, Συνέντευξη Τύπου.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.