Νότια προάστια: Ψώνια από τη Λαϊκή Αγορά με delivery, από την e-food




Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι λαϊκές αγορές, οι οποίες περνούν κι αυτές με τη σειρά τους στην ψηφιακή εποχή. Η e-food εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει συμπεριλάβει εννέα λαϊκές αγορές στην πλατφόρμα της, το πείραμα φαίνεται πως πέτυχε και αναμένεται να γενικευθεί στο άμεσο μέλλον.

Η πρόταση ήρθε από τις ίδιες τις λαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να πραγματοποιήσουν το ψηφιακό άλμα με την προσδοκία να διεισδύσουν σε μια αναδυόμενη αγορά. Σήμερα το e-food υποστηρίζει εννέα λαίκές αγορές και συγκεκριμένα αυτές των: Πατησίων, Γαλατσίου, Νέας Σμύρνης, Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου, Αμπελοκήπων, Δάφνης, Κολωνακίου και Βούλας.

Πώς γίνεται η παραγγελία;
Για τον χρήστη του e-food δεν αλλάζουν πολλά. Η διαδικασία είναι ήδη γνωστή. Επιλέγουν την κατηγορία και το προϊόν, η πλατφόρμα εμφανίζει τους πωλητές της λαϊκής και τις τιμές τους. Ο καταναλωτής επιλέγει το προϊόν, το προσθέτει στο ηλεκτρονικό του καλάθι και ολοκληρώνει τη διαδικασία με την αποστολή της παραγγελίας.

Το δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας της παραγγελίας
Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως για την πλατφόρμα όσο και τους παραγωγούς είναι η πολυπλοκότητα της προετοιμασίας της παραγγελίας για την αποστολή της.



Έτσι σε κάθε λαϊκή αγορά, υπάρχει ένας πάγκος και ένας picker, ο άνθρωπος δηλαδή που συγκεντρώνει τις παραγγελίες και ο οποίος είναι υπάλληλος της λαϊκής και όχι της e-food. Ο picker συγκεντρώνει τις παραγγελίες από τους πωλητές στον πάγκο, ώστε στη συνέχεια ο διανομέας να παραλάβει τα προϊόντα προς διανομή.

E-food και πωλητές των λαϊκών αγορών κατέληξαν στο συγκεκριμένο μοντέλο, έπειτα από συζητήσεις μεταξύ τους. Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.