Νέα αντιολισθηρή άσφαλτος και φωτισμός Led στη λεωφόρο Ποσειδώνος
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε ένα νευραλγικό τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, στη συμβολή της με την λεωφόρο Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής.

Με το πέρας των εργασιών παραδίδεται στους οδηγούς με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μία Λεωφόρος με υψηλής ποιότητας αντιολισθηρή άσφαλτο, σύγχρονο φωτισμό Led και τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά με θερμό φως που επιτυγχάνουν εξοικονόμηση άνω του 65%, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία για τη προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την εξοικονόμηση πόρων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα συντηρούνται σχολαστικά οι κεντρικές νησίδες πράσινου με εργασίες που αφορούν στην κλάδευση και τον καλλωπισμό των υπαρχόντων φυτών αλλά και στην καθαριότητά τους.

Συγχρόνως εκτελείται συστηματικός καθαρισμός τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο σύνολο των φρεατίων της παραλιακής λεωφόρου για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ομβρίων υδάτων. Ειδικότερα γίνεται αντικατάσταση των φθαρμένων ή τρακαρισμένων στηθαίων ασφάλειας όποτε απαιτείται και διατηρείται ευδιάκριτη η οριζόντια και η κάθετη σήμανση με επαναδιαγραμμίσεις και αντικαταστάσεις φθαρμένων πινακίδων σε όλο το μήκος του δρόμου.Η επόμενη λεωφόρος στην οποία θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια είναι η λεωφόρος Κηφισού στην οποία θα ξεκινήσουν άμεσα έργα για τη βελτίωση του ασφαλτοτάπητα στα πιο επικίνδυνα σημεία της ενώ θα ενισχυθεί σημαντικά ο φωτισμός του δρόμου με την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών του αυτοκινητόδρομου με νέα LED φωτιστικά υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης. Έχουν ήδη προγραμματιστεί εργασίες συντήρησης της οριζόντιας και της κατακόρυφη σήμανση.

Η Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων από οποιοδήποτε άλλο δρόμο, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό πάντοτε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας της Αττικής έτσι ώστε να επιτυγχάνονται όσον το δυνατόν οι μικρότερες κυκλοφοριακές επιπτώσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.