Καλλιθέα: «Πρέπει να τον πονέσω» έγραφε στο ημερολόγιο η γυναίκα που μαχαίρωσε τον σύντροφό της




Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 12-6-2022 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, 51χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, βρέθηκε τραυματισμένος ημεδαπός με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε χώρο εισόδου πολυκατοικίας στην Καλλιθέα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Από διαμέρισμα της ιδίας πολυκατοικίας στο οποίο συνοικούσε με το θύμα, προσήχθη 51χρονη ημεδαπή στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, η οποία μετά από προανακριτική έρευνα, συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 62χρονου θύματος.



Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επίμαχη οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξίφος,
  • ψαλίδι,
  • -3- μαχαίρια, μεταξύ των οποίων και το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση της ανωτέρω αξιόποινης πράξης,
  • σημειωματάριο,
  • είδη ρουχισμού και
  •  -4- κινητά τηλέφωνα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ανασκεύασε λίγα λεπτά μετά τις 12 τη νύχτα της Κυριακής (12/6) την κατάθεση της στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, η 51χρονη βασική ύποπτη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του 62χρονου συντρόφου της τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μέχρι πριν από μερικά λεπτά ισχυριζόταν ότι ο 62χρονος μπήκε τραυματισμένος στο σπίτι κι ότι ίδια δεν γνώριζε τι είχε συμβεί.

του Μάνου Μεϊμαράκη – kallitheaonline.gr

Η 51χρονη προσήχθη στο ΤΑ Καλλιθέας το πρωί του Σαββάτου (11/6) ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε βάρος της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος άνδρας βρέθηκε μαχαιρωμένος το πρωί το Σαββάτου (11/6) στο διαμέρισμα στο οποίο ζει με την 51χρονη επί της οδού Σωκράτους στην Καλλιθέα.

Περίπου στις 6 το πρωί, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άνδρα με τραύμα στην αριστερή κοιλία, ενώ οι διασώστες ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Μετά την ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, στο σημείο έσπευσε αμέσως ομάδα αστυνομικών του ΤΑ Καλλιθέας.

Το μαχαίρι είχε πλυθεί

Από την πρώτη στιγμή οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας άρχισαν να συγκεντρώνουν πληροφορίες, δεδομένα, στοιχεία, μαρτυρίες, βίντεο από κάμερες της περιοχής και εξέτασαν σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το σπίτι.

Μέσα στο ημιυπόγειο διαμέρισμα της οδού Σωκράτους εντόπισαν την 51 χρονη γυναίκα, ενώ από την αστυνομική έρευνα στον χώρο βρέθηκε και ένα μαχαίρι επάνω στο οποίο υπήρχαν ίχνη αίματος. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας αντιλήφθηκαν αμέσως ότι το μαχαίρι είχε πλυθεί και προσήγαγαν την γυναίκα στο Τμήμα.

Στην συνέχεια, κατά την πρώτη εξέταση της από τους αστυνομικούς είπε ότι δεν γνώριζε πως τραυματίσθηκε ο 62χρονος, ότι μπήκε αιμόφυρτος στο σπίτι και ότι εκείνη ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Τα λεγόμενα της δεν έπεισαν τους αστυνομικούς καθώς από την εξονυχιστική έρευνα τους στην περιοχή δεν προέκυψε από πουθενά ότι ο 62χρονος μπήκε αιμόφυρτος στο σπίτι.

Είχε απειλήσει με μαχαίρι και τον πρώην σύζυγο της

Επιπλέον, μια πολύ κρίσιμη μαρτυρία περιοίκων ότι άκουσαν τον 62χρονο και την 51χρονη να συζητούν μέσα στο διαμέρισμα περίπου στις 2:30 την νύχτα του Σαββάτου, ενίσχυσαν τις υποψίες των αστυνομικών ότι η 51χρονη αποπειράθηκε κατά της ζωής του 62χρονου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας εκτιμούν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα από εκείνη την ώρα μέχρι τις 6 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 51χρονη το 2012 είχε απειλήσει τον πρώην σύζυγο της με δύο μαχαίρια και τότε κατηγορήθηκε για παράνομη οπλοκατοχή.

Ωστοσο, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, ο 62χρονος ευτυχώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο και μεταφέρεται από το Λαϊκό Νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομισθεί το πρωί του Σαββάτου, σε μονάδα αυξημένης φροντίδας άλλου νοσοκομείου. Η κατάσταση του είναι σταθερή, πλην όμως δεν δύναται να καταθέσει.

«Πρέπει να τον πονέσω»

Η 51χρονη επέμενε στην αρχική της κατάθεση μέχρι αργά το βράδυ μέχρι που λίγα λεπτά μετά τις 12 τη νύχτα της Κυριακής (12/6) άρχισε να «σπάει», ανασκευάζοντας την αρχική της κατάθεση στους αστυνομικούς λέγοντας ότι ο 62χρονος δεν πήγε τραυματισμένος και αιμόφυρτος στο σπίτι, αλλά ότι αυτοτραυματίσθηκε ο ίδιος με το μαχαίρι που βρέθηκε μέσα στο σπίτι.

Ωστόσο, η δήλωση της αυτή μετά από περίπου 18 ώρες δεν απαντά στο γιατί το μαχαίρι είχε πλυθεί, ενώ αναφορές οι οποίες ήταν καταχωρημένες στο ημερολόγιο της 51χρονης, προβληματίζουν ιδιαιτέρως καθώς ίσως, δείχνουν ότι η 51χρονη είχε σχεδιάσει να κινηθεί κατά της ζωής του 62 χρονου «για να τον πονέσει».

Ειδικότερα, σε μια σημείωση της στο ημερολόγιο της η οποία χαρακτηρίζεται «προφητική», η 51χρονη γυναίκα γράφει: «Από τον (όνομα 62χρονου) τσαντίστηκα, κάτι έγινε δεν θυμάμαι, είχα πιεί, τσακωθήκαμε, έχει νεύρα τελευταία και εγώ δεν είμαι καλά».

Ενώ σε άλλη σημείωση της γράφει: «Ο Γιώργος ξέρει τι κάνει, εγώ όχι. Με ρωτάει συνέχεια τι έχω, τίποτα λέω. Πρέπει να τον πονέσω πολύ για να δω. Μέσα στο μυαλό μου είναι όλα, τίποτα δεν είναι αλήθεια».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.