Ηλιούπολη: Με τον “Δράκο” του Κούνδουρου η πρεμιέρα του δημοτικού κινηματογράφου




Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., η Ηλιούπολη γιορτάζει την έναρξη των προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη» για το φετινό καλοκαίρι, με ένα αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, στιχουργός, αρθρογράφος-δοκιμιογράφος και ακαδημαϊκός, υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Θεωρείται ο πατριάρχης του νεοελληνικού θεάτρου και ο κύριος εκφραστής των καταστάσεων που βίωσε η κοινωνία μας το τελευταίο ήμισυ του 20ου αιώνα.

Εξίσου γόνιμη, όμως, ήταν και η συμβολή του στον νεοελληνικό κινηματογράφο ως σεναριογράφου. Εξέχων δείγμα του έργου του στην 7η Τέχνη αποτελεί η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, στην ταινία «Ο Δράκος», που έχει συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες του 20ου αιώνα και η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος:

Ο ΔΡΑΚΟΣ του Νίκου Κούνδουρου, σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη | (Ελλάδα,1956, έγχρωμη, 103)



Ένας ασήμαντος τραπεζικός υπάλληλος ετοιμάζεται να περάσει μόνος τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, όταν τρομοκρατημένος συνειδητοποιεί ότι μοιάζει με έναν κακοποιό, που οι εφημερίδες αποκαλούν «Ο Δράκος». Λόγω της ομοιότητας, η αστυνομία τον καταδιώκει και αυτός αναγκάζεται να βρει καταφύγιο σ’ ένα καμπαρέ. Μέσα στον κόσμο της νύχτας, μια συμμορία του υποκόσμου τον αντιμετωπίζει ως τον γνήσιο Δράκο και μια χορεύτρια του καμπαρέ τον συμπαθεί. Σταδιακά, ταυτίζεται με τον καινούργιο του ρόλο….

Πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Γιάννης Αργύρης, Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Λεκάκη, Στέφανος Στρατηγός, Ανέστης Βλάχος, Ανδρέας Ντούζος κ.ά.

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Θα προλογίσει την ταινία ο Ιστορικός Κινηματογράφου, Γιάννης Σολδάτος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στη συνέχεια, από την Πέμπτη 16 Ιουνίου έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κατά τον συνήθη τρόπο, συνδυάζοντας την αισθητική απόλαυση με τη διασκέδαση, με επιλογές για όλη την οικογένεια και για όλες τις προτιμήσεις, προβάλλοντας τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, όπως ξεχώρισαν από κοινό και κριτικούς καθώς και πολυαναμενόμενες «πρεμιέρες» του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα:

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, θα προβάλλονται ταινίες για τα παιδιά στην Α΄ προβολή.

Την Τετάρτη την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης.

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από τον διεθνή και ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Τέλος το Σάββατο, την Κυριακή, καθώς και στη Β’ προβολή της Δευτέρας και της Τρίτης, θα απολαμβάνουμε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, που απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό και καλύπτουν όλα τα είδη, από την κωμωδία έως την περιπέτεια, από το δράμα έως το μιούζικαλ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ

http://www.politismos-ilioupoli.gr/…/melina%20merkouri…

Με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση που πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ο Δήμος Ηλιούπολης, συνεχίζει την κοινωνική πολιτική του στον τομέα του Πολιτισμού, διατηρώντας το εισιτήριο σε πολύ προσιτές τιμές.

Ηλεκτρονική προπώληση: https://viva.gr

Η λειτουργία του Κινηματογράφου πραγματοποιείται με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού κινηματογράφου (Λεωφ. Ειρήνης 50), στο τηλ. 210 9937870.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.