Επίσημοι και ιερείς στην εξέδρα, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής μόνος




Μία φωτογραφία από τα εγκαίνια εγκαταστάσεων στην Κρήτη, όπου παρέστη μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάνει τον γύρο των social media.

Σε αυτή απεικονίζεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, να βρίσκεται κάτω από την εξέδρα, στην οποία στέκονται εκπρόσωποι της εκκλησίας και του πολιτικού κόσμου. Οι διοργανωτές φαίνεται να μην μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί ράμπα προκειμένου να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο ο Παραολυμπιονίκης κ. Καπελλάκης.

Από χθές, η φωτογραφία κυκλοφορεί στα social media, με αρκετούς χρήστες να κάνουν λόγο για «αποκλεισμό».
Μάλιστα, η σελίδα «Η αναπηρία είναι κουλ» δημοσίευσε στο Instagram την εν λόγω φωτογραφία, σχολιάζοντας ότι δεν πρόκειται για μια απλή εικόνα αλλά για μια καθημερινότητα.

«Αυτή εδώ η εικόνα είναι η καθημερινότητα μας. Και δεν είναι και πολύ κουλ…», υπογραμμίζουν.



Η απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη

Μετά τις αντιδράσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έσπευσε να τονίσει ότι επρόκειτο για λάθος, το οποίο δεν θα επαναληφθεί.

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! 

Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί. 

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.  Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν. 

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά: 

“Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”»,

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.