Εκπαίδευση για νέους γονείς στις 6 Ιουνίου στο Γκολφ Γλυφάδας




Η εκδήλωση για νέους γονείς, που θα γίνει στο Γκολφ τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στα “καλά νέα της ημέρας” του #ΣΚΑΙ Τελευταία μέρα για να δηλώσετε συμμετοχή, σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου έως τις 3 το μεσημέρι στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021

Η εκδήλωση για νέους γονείς, που θα γίνει στο Γκολφ τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στα "καλά νέα της ημέρας" του #ΣΚΑΙ Τελευταία…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada) στις Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022

Μια υπέροχη εμπειρία στο ονειρεμένο περιβάλλον του Γκολφ Γλυφάδας περιμένει το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου (από τις 10 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ.) νέους γονείς της πόλης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων που εορτάζεται την 1η Ιουνίου, ο Δήμος Γλυφάδας, μέσα από σύμπραξη της Κοινωνικής του Υπηρεσίας με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Φαιναρέτη, διοργανώνει στις 6 Ιουνίου ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση των γονέων γύρω από θέματα που αφορούν στη σημασία του ρόλου τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στην αρχή της γονεϊκότητας και πώς αυτά συνδέονται με την ψυχική υγεία του βρέφους.

Παράλληλα, θα υπάρχει η ευκαιρία ενημέρωσης από επαγγελματία μαία για το διάστημα της εγκυμοσύνης, καθώς και για τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό. Όπως είναι γνωστό, σχεδόν το 80% της ανάπτυξης του εγκεφάλου του ανθρώπου λαμβάνει χώρα κατά τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του και άλλο ένα 10% τα επόμενα δύο. Ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσει συνδέσεις ταχύτερα τα πρώτα πέντε χρόνια από ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Την περίοδο αυτή μπαίνουν τα θεμέλια για τη μάθηση, την υγεία και τη συμπεριφορά καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Γι αυτό και η πρώτη πενταετία ενός παιδιού είναι ζωτικής σημασίας. Όσα έχουν τις σωστές βάσεις αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο, έχουν πιο επιτυχημένη σταδιοδρομία, απολαμβάνουν καλύτερη υγεία και είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από διάφορες ασθένειες.



Ο ρόλος της οικογένειας είναι καθοριστικός, καθώς επηρεάζει όλους τους τομείς και τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού. Μέσα από τις σχέσεις των γονιών του, το παιδί μαθαίνει ζωτικές πληροφορίες για τον κόσμο του. Για παράδειγμα, μαθαίνει εάν ο κόσμος είναι ασφαλής, αν το αγαπά, ποιος το αγαπάει, τι συμβαίνει όταν κλαίει, όταν γελά και πολλά άλλα. Αυτή η μάθηση είναι το θεμέλιο για την ανάπτυξη της επικοινωνίας, της συμπεριφοράς, των κοινωνικών και άλλων δεξιοτήτων του παιδιού. Γι αυτό είναι σημαντικό οι γονείς να κατανοήσουν το είδος των θετικών αλληλεπιδράσεων που χρειάζονται τα μικρά παιδιά αλλά και πώς να τις παρέχουν.

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε αυτή την ενημερωτική εκδήλωση με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επαγγελματία μαία. Η αγωνία μας, όλων των νέων γονέων, για το αν τα κάνουμε όλα καλά, είναι μεγάλη και είναι κοινή για όλους. Ελπίζουμε ότι η συζήτηση αυτή θα φωτίσει κάποια θέματα, θα απαντήσει στην αγωνία των νέων μαμάδων και μπαμπάδων. Σας περιμένουμε με πολλή αγάπη», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Λαμβάνοντας υπόψη πως η γονεικότητα είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, καθώς οι γονείς διαδραματίζουν τον κεντρικότερο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, ως Κοινωνική Υπηρεσία επιδιώκουμε να συμβάλλουμε μέσα από δράσεις στην ενημέρωση και ενδυνάμωση των γονέων, σε μία δύσκολη και απαιτητική εποχή, Προσκαλούμε λοιπόν τους γονείς και μελλοντικούς γονείς και φροντιστές βρεφών και νηπίων έως και 2 ετών σε μία βιωματική συζήτηση που θα αφορά τις σχέσεις γονέα – παιδιού και τους τρόπους προώθησης της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του», υπογραμμίζει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά, που έχει τον συντονισμό της δράσης από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.