Δύο υπέροχες εκδρομές για τα μέλη των ΚΑΠΗ Γλυφάδας





Στις 27 Ιουνίου αρχίζουν τα θαλάσσια μπάνια
Το εκκλησάκι-θαύμα της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας επισκέφθηκαν 250 μέλη των ΚΑΠΗ Γλυφάδας ! Ήταν δυο εκδρομές υπέροχες σε μέρη καταπράσινα και ονειρεμένα, με όμορφη παρέα, καλό φαγητό και πολύ χορό. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης κερδίζουν τώρα το χαμένο έδαφος των δύο ετών που είχαν διακοπεί οι δραστηριότητες. Και το απολαμβάνουν πολύ. Οι ημερήσιες αυτές εξορμήσεις δίνουν χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ επίκεινται και οι πολυήμερες εκδρομές του φθινοπώρου.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου αρχίζουν τα θαλάσσια μπάνια για τα μέλη των ΚΑΠΗ στη Γλυφάδα.
Χθες συμμετείχαν στην εκδρομή τα μέλη των ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου, Αγίου Τρύφωνα και Αγίας Τριάδας και σήμερα τα μέλη των ΚΑΠΗ Καραχάλιου και Βορείου Ηπείρου. Τις αποστολές συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ, υπεύθυνος για τα ΚΑΠΗ, Βασίλης Νικάκης. Η εκκίνηση έγινε νωρίς το πρωί από τη Γλυφάδα, μία στάση για καφέ στο Αρτεμίσιο και ακολούθως η επίσκεψη στην Εκκλησία που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως «θαυμαστό ναϊδριο». Πρόκειται για ένα εκκλησάκι που… αψηφά τους νόμους της Φυσικής ! Από τη στέγη του πέτρινου ναϊδρίου, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και κοντά στο γραφικό και πανέμορφο χωριό του Ίσαρη, ξεπηδούν 17 μεγάλα δέντρα, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού.

Οι ρίζες των δέντρων δεν είναι ορατές και διακρίνονται μόνο οι κορμοί και τα κλαδιά που περνούν μέσα από τους τοίχους και τη στέγη. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, ο αριθμός των δέντρων είναι όσα τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας όταν πέθανε. Ο θρύλος λέει ότι στο σημείο όπου εκτελέστηκε, το αίμα της έγινε ποτάμι και τα μαλλιά της δέντρα. Η Εκκλησία είναι βυζαντινή και ανεγέρθη τον 12ο αιώνα μ.Χ.
Μετά την αρτοκλασία που έγινε εκεί το μεσημέρι από ιερέα της Μεγαλόπολης, οι εκδρομείς μετέβησαν στον Κήπο της Αγίας Θεοδώρας, για φαγητό και χορό μέσα στη φύση.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.