Γλυφάδα: Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας
Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» σας προσκαλεί σε μια Επετειακή Εκδήλωση Μνήμης και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού, σε ένα συγκινητικό Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας, υπό τον τίτλο: «Κάθε βράδυ στ’ ονειρό μου σεργιανάω …» που θα παρουσιάσουν τα Χορευτικά του Τμήματα (Ενηλίκων και Ακαδημίας), το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, ώρα 19:30 με είσοδο ελεύθερη, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123).

Βασικοί σταθμοί σε αυτό το Οδοιπορικό Μνήμης και Τιμής θα είναι η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ο ΠΟΝΤΟΣ, η ΣΜΥΡΝΗ, η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και μέρη τη προσφυγιάς εδώ στην Ελλάδα, όπως η ΔΡΑΜΑ, τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, όπου άνθισε το ρεμπέτικο τραγούδι.

Αυτό το νοσταλγικό ταξίδι θα «ντύσει» μουσικά η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Γεωργόπουλος (Κλαρίνο), Παναγιώτης Ξυδέας (Βιολί), Μιχάλης Ζάμπας (Τραγούδι – Λαούτο), Σάκης Κάκος (Κρουστά).Ειδική συμμετοχή: Ο δεξιοτέχνης στην Ποντιακή Λύρα Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Τραγούδι (Νανούρισμα): Ηλιάνα Παπαδήμα (Μέλος του Νεανικού Τμήματος της Ακαδημίας).

Το μουσικοχορευτικό μέρος της παράστασης συνδέεται με την αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων η οποία θα γίνει από μέλη των Χορευτικών Τμημάτων.

Διδασκαλία-Επιμέλεια των χορών: Αριστοτέλης Κατσινέλης (χοροδιδάσκαλος)

Έναρξη Εκδήλωσης – Παρουσίαση: Εύη Στασή (Γενική Γραμματέας του Συλλόγου).

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και τη Στήριξη του Κ.Α.Π.ΠΑ Γλυφάδας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους του θεάτρου και κατά την διάρκεια της παράστασης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.