Άλιμος: Εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης «Μαΐστορες»




Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης «Μαΐστορες».

Οι Μαΐστορες, οι μάστορες, οι Δάσκαλοι της ελληνικής ζωγραφικής από τις αρχές του περασμένου αιώνα ως τις μέρες μας παρελαύνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου. Από τον Παρθένη ως τον Κεσσανλή, κορυφαίοι Δάσκαλοι της εγχώριας τέχνης θα «συγκατοικήσουν» στον Άλιμο, για να τους θαυμάσει το κοινό και να γνωρίσουν τα νέα παιδιά τη συνέχεια της μοντέρνας και σύγχρονης ζωγραφικής μέσα από εμβληματικούς πίνακες. Κεντρική θέση ανάμεσα στα έργα έχει μια ιστορική σύνθεση του πρόσφατα χαμένου Αλέκου Φασιανού, την οποία είχε παρουσιάσει στην Μπιενάλε της Βενετίας (1972). Η Έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη αυτού του σπουδαίου Δασκάλου που τον Μάιο του 2018 είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ενώ για τους κορυφαίους εικαστικούς θα μιλήσει ο Ιστορικός Τέχνης και επιμελητής της Έκθεσης Γιώργος Μυλωνάς.

Η έκθεση θα αρχίσει κανονικά τη λειτουργία της από το Σάββατο 25 Ιουνίου, ενώ θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουλίου.



Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα με Παρασκευή, 6:30-8:30 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή, 11 π.μ.-1:30 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου: Λ. Ιωνίας 96, Άλιμος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.