Άλιμος: Έργα στην Ποσειδώνος για μία βδομάδα από την Περιφέρεια
Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα βελτίωσης του ασφαλτοτάπητα στο τελευταίο τμήμα της Λ. Ποσειδώνος στον Άλιμο.

Ειδικότερα σήμερα το βράδυ ξεκινούν οι τελευταίες σχετικές εργασίες από το ύψος της Λ. Αλίμου στο ρεύμα προς Πειραιά. 

 Για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οι εργασίες θα εκτελούνται τις νυχτερινές ώρες από τις 22:00 έως και τις 05:30 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσουν μία εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της διοίκησης της Περιφέρειας για την οδική ασφάλεια, με την ολοκλήρωση του τμήματος της Ποσειδώνος, από την λεωφόρο Καλαμακίου μέχρι τη λεωφόρο Αλίμου, ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας με ολιστικές εργασίες συντήρησης σε όλα τα στοιχεία του.Συγκεκριμένα, η Παραλιακή λεωφόρος από το Φάληρο μέχρι και τη Βάρκιζα παρέχει πλέον νέο αντιολισθηρό και υψηλής ποιότητας ασφαλτοτάπητα, νέα φωτιστικά led για ασφαλέστερη οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες, σύγχρονους led φωτεινούς σηματοδότες, καλοπισμό του πρασίνου στις κεντρικές νησίδες και ευδιάκριτη οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Ταυτόχρονα στον ίδιο δρόμο έχει ενισχυθεί σημαντικά η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των πεζών μετά την ολοκλήρωση των 2 νέων πεζογεφυρών στον Άλιμο και τον Φλοίσβο. 

Η παραλιακή Λεωφόρος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της  προτεραιοποίησης της Περιφέρειας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, βάση της ανάλυσης των δελτίων οδικών τροχαίων ατυχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Παράλληλα στη Λ. Κηφισού ξεκινούν απόψε οι εργασίες αποκατάστασης των στηθαίων που έχουν καταστραφεί από τροχαία ατυχήματα. Τα στηθαία που θα αντικατασταθούν αφορούν το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον ανισόπεδο κόμβο της Λ. Αθηνών μέχρι το Ρέντη. Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η αριστερή λωρίδα θα παραμένει κλειστή κατά τις νυχτερινές ώρες (22:00 έως 05:30). 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.