Άγιος Δημήτριος: Σε φιάσκο εξελίχθηκε η διαδικασία αιτήσεων για τα καλοκαιρινά προγράμματα




Μέσα σε μόλις μία συμπληρώθηκαν 1380 θέσεις για τα προγράμματα «Αθλοδιακοπές 2022» και «Παιχνιδοδιακοπές 2022» του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Το σύστημα άνοιξε στις 8 το πρωί αλλά ο server μπλόκαρε από τις 08:30 έως τις 09:30. Από τις 09:30 όταν άνοιξε πάλι και μέχρι τις 10:30 οι θέσεις καλύφθηκαν. Όπως είναι φυσικό οι γονείς που δεν κατάφεραν να κάνουν αίτηση είναι έξαλλοι με τη διαδικασία. Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου και τα σχόλια των γονιών:

Ανακοίνωση για τα προγράμματα θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών
➡️ Όπως είχε προαναγγελθεί από τις 17-5-2022, την Τετάρτη 1-6-2022 και ώρα 8:00 π.μ., άνοιξε η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτήσεων συμμετοχής στα θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, «Αθλοδιακοπές 2022» και «Παιχνιδοδιακοπές 2022», που διοργανώνονται από τον ΟΠΑΠ και από τον ΟΠΚΑΠ αντιστοίχως.
➡️ Είχε προαναγγελθεί επίσης, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων, ήτοι 700 για τις «Αθλοδιακοπές» και 680 για τις «Παιχνιδοδιακοπές», σύνολο 1380.
➡️ Επειδή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της πλατφόρμας, προέκυψε πρόβλημα, είναι απαραίτητες οι παρακάτω διευκρινήσεις.
📌 Η πλατφόρμα άνοιξε ακριβώς στις 8:00 π.μ. για την υποβολή αιτήσεων.
📌 Από ώρα 8:30 έως 9:30, λόγω υπερβολικά μεγάλου αριθμού ταυτόχρονης εισόδου χρηστών προέκυψε υπερφόρτωση του εξυπηρετητή (server) και η λειτουργία της πλατφόρμας έγινε εξαιρετικά αργή, με αποτέλεσμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να μην «ανεβαίνουν». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό υποβάλλονταν αιτήσεις σχεδόν κάθε δύο δευτερόλεπτα.
📌 Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και η υποδοχή αιτήσεων εξελίχθηκε κανονικά από τις 9:30 μέχρι τις 10:30 περίπου, οπότε και καλύφθηκε ο αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων.
➡️ Είναι σαφές ότι η μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή στα προγράμματα θερινής απασχόλησης παιδιών, που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί στο 100% των ενδιαφερομένων.
➡️ Ωστόσο, οι διοικήσεις των δύο οργανισμών, δείχνοντας την απαραίτητη ευαισθησία και επιθυμώντας να εξυπηρετήσουν επί πλέον αριθμό παιδιών, σχεδιάζουν την αναπροσαρμογή των προγραμμάτων, προσθέτοντας περιορισμένο αριθμό θέσεων.
➡️ Θα ακολουθήσει σχετική αναλυτική ανακοίνωση, μετά τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων, τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθούν σχόλια από γονείς που δεν κατάφεραν να μπουν στην πλατφόρμα:

Anastasia GoTe



Μα είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι θέσεις σε μια ώρα; Να βάλετε περισσότερα σχολεία να μπουν όλα τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν. έτσι και αλλιώς επί πληρωμή είναι.

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Anastasia GoTe οι θέσεις που διατέθηκαν φέτος είναι περισσότερες από τις προηγούμενες χρονιές, η ζήτηση όμως ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι τα προγράμματα δεν είναι ανταποδοτικά, ο Δήμος επιδοτεί το 70% του κόστους αυτών‼️

Επιπλέον η Δημοτική Κατασκήνωση είναι εντελώς δωρεάν για όλους‼️

Ας μην υποβαθμίζεται μια προσπάθεια πολλών ετών για να διατηρηθούν οι παροχές αυτές προς τις οικογένειες, ιδίως σε μια εποχή που τα οικονομικά όλων των Δήμων δοκιμάζονται λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Anastasia GoTe

Δήμος Αγίου Δημητρίου νομίζω ότι το να ενταχθούν περισσότερα σχολεία άρα περισσότερα παιδιά είναι αναβάθμιση. Κ επειδή γνωρίζω την ποιότητα γι’αυτό είπα αυτή την πρόταση. Κάθε χρόνο στέλνω τα παιδιά μου φέτος όμως μέσα σε μια ώρα καλύφθηκαν όλα. Περημενετε να μην υπάρχουν αντιδράσεις ή προτάσεις; Όλων τα οικονομικά είναι σε κρίση κ μια τέτοια παροχή στα παιδιά μας , τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν πράγματα που με εμάς τους γονείς δεν μπορούν να γίνουν.

σοφια σοφιακι

Μέχρι πέρυσι μια χαρά ήταν οι θέσεις κ έβρισκες κ την επόμενη μέρα κ την μεθεπόμενη.φετος τι πρόβλημα δημιουργήθηκε ούτε κ θέλω ν φανταστώ αλλά η απάντηση του Δήμου μας δίνει ν καταλάβουμε ότι κάπου στην διαχείριση κ τον υπολογισμό το μέτρησαν λάθος το θέματακι …

Efi Karzi

Απαράδεκτος ο τρόπος κάλυψης των θέσεων… είναι δυνατό να μπαίνει οποίος προλάβει κ τα υπόλοιπα παιδιά απ έξω?

Θέσεις για οοοοοολα τα παιδιά του δήμου που θέλουν να συμμετάσχουν. Γιατί να μείνουν απ εξω κάποια?

Επειδή δεν είσαι διαθέσιμος εκείνη τη μία ώρα που γίνονται οι αιτήσεις?

Ιωάννα Αρβανίτη

Πολυ σωστά όλα τα παιδιά πρέπει να γίνουν δεκτα

Georgia Panousi

Καταρχάς ήταν λάθος ή ώρα έναρξης των αιτήσεων.δηλαδη ή έπρεπε να στείλουμε μονα τους τα παιδιά μας στο σχολείο ή να έχουμε κάποιον να τα παει.επισης οι περισσότεροι εργάζονται εκείνη την ώρα και δεν νομίζω να μπορούν να Κάτσουν πάνω από τον υπολογιστή ώστε να κάνουν την αίτηση όταν πάρει μπρος ή πλατφόρμα .παρακαλω πολύ κάποιος αρμόδιος για το summer camp να επικοινωνήσει μαζί μου.

Anastasia Felix

Georgia Panousi μα πραγματικά. Ας την άνοιγαν έστω απογευματινές ώρες.

Kyriaki Michalakopoulou

Και εμείς που έχουμε υποβάλει την αίτηση και δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία ειδοποίηση; Πότε θα ενημερωθούμε;

Kostis Papadakakis

Απαράδεκτη η αντιμετώπιση όταν υπάρχει πρόβλημα συστημικο και έχεις σειρά προτεραιότητας σταματάει η διαδικασία και συνεχίζει όταν το επιλυθεί το πρόβλημα. Αλλιώς δέχεσαι αιτήσεις χωρίς έγγραφα και ζητάς μετά τα έγγραφα κατά τη σειρά προτεραιότητας.

Καταλαβαίνουμε ότι όσοι υπέβαλλαν αίτηση έως τις 10:30 γίνονται δεκτοί πλην όμως δεν έχετε ενημερώσει σχετικά. Αληθεύει οτι ζητήσατε να ξανασταλουν εκ των υστέρων έγγραφα που δεν φαίνονταν για τεχνικούς ενδεχόμενα λόγους ως ανεβασμένα στην εφαρμογή;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.