H γενναία μάχη του Δάκη στο νοσοκομείο




Νέος Γολγοθάς για τον σπουδαίο Δάκη, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Από τον Νίκο Νικόλιζα – espessonews.gr

Αν και ο ίδιος για δύο και πλέον χρόνια μέσα από τη δική του μάχη με τον καρκίνο προσπαθεί να δίνει κουράγιο σε όλους τους καρκινοπαθείς, η κατάσταση της υγείας του φαίνεται να είναι αρκετά εύθραυστη, όπως ο ίδιος λέει και στους συναδέλφους του, που αγωνιούν για την κατάστασή του και επικοινωνούν μαζί του, όποτε αυτό είναι εφικτό, για να μάθουν νέα για τη νέα περιπέτεια με την υγεία του. Ο ίδιος όμως δεν λυγίζει. Πολεμάει με σθένος τον καρκίνο, όπως και στην αρχή, όταν οι γιατροί τού ανακοίνωσαν πως έχει μόλις έξι μήνες ζωής. Και τότε βγήκε νικητής, δίνοντας τον δικό του μεγάλο αγώνα και περνώντας το μήνυμα σε όλους τους καρκινοπαθείς να έχουν πίστη και δύναμη και να μην τα παρατάνε.

Για τους θεράποντες ιατρούς του, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Δάκης κατόρθωσε να είναι στη ζωή πάνω από τους έξι μήνες που του έδιναν αρχικά θεωρείται μεγάλος άθλος. Ο ίδιος πάντα τόνιζε στις συνεντεύξεις που έδινε ότι η πίστη που είχε ότι θα θεραπευτεί του έδωσε μεγάλη παράταση στο προσδόκιμο της ζωής του.



4307 DAKIS MIMIS PLESAS 1062020

Ο μεγάλος ερμηνευτής, που έχει αγαπηθεί για δεκαετίες ολόκληρες από το κοινό με δεκάδες επιτυχίες στο σύνολό του, έχει στο πλευρό του και σε αυτή τη νέα μάχη κάποια συγγενικά του πρόσωπα, αλλά και μερικούς πολύ καλούς φίλους, οι οποίοι προσεύχονται νυχθημερόν για εκείνον. Άλλωστε ο Δάκης πάντα ήταν ένας από τους πιο σεμνούς καλλιτέχνες στον χώρο του ελληνικού πενταγράμμου, δίχως ποτέ να δώσει δικαιώματα για κουτσομπολιά και κους κους γύρω από την προσωπική του ζωή. Το μόνο που τον ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν να εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια του, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες!

3990 MIMIS PLESAS DAKIS LOYKILA KARER 1062020

Ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο, θέλοντας να καθησυχάσει τον κόσμο για όσα λέγονταν για την ασθένειά του, είχε μιλήσει στην εκπομπή «Πρωινό» με τους Φαίη Σκορδά και Γιώργο Λιάγκα για μια λοίμωξη που τον ταλαιπωρούσε: «Ξέρετε, το σπασμένο τηλέφωνο, ότι πέρασα δύσκολα εδώ και ενάμιση χρόνο, είναι γνωστό. Επίσης το ότι έχω καρκίνο και ότι κάνω χημειοθεραπείες. Η ιστορία έχει ως εξής: Πήρα ένα μικρόβιο σε κάποια από τα τηλεοπτικά στούντιο στα οποία ήμουν. Το μικρόβιο ήταν στον πνεύμονα και αναγκάστηκα να πάω στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκα περίπου 20-25 ημέρες. Το μικρόβιο καταπολεμήθηκε, αλλά ήταν πολύ δυνατά τα φάρμακα, συν τις χημειοθεραπείες που έκανα, και μου χτύπησε σε οξεία παγκρεατίτιδα φαρμακευτική. Το τονίζω ότι είναι φαρμακευτική αγωγή. Έχασα είκοσι κιλά μέσα σε έναν μήνα, δεν μπορούσα να φάω, παρέλυσαν οι μύες. Δυσκολεύεσαι και να μιλήσεις, γιατί παραλύουν και οι φωνητικές χορδές. Τώρα είμαι σε ανάρρωση, πάω καλύτερα, μπορώ και μιλάω καλύτερα. Δεν είμαι μόνος, έχω συγγενείς, πολλούς φίλους και συναδέλφους που με φροντίζουν, έχω και μια κυρία που μου καθαρίζει το σπίτι και με φροντίζει» έλεγε τότε ο σπουδαίος ερμηνευτής για όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο 78χρονος τραγουδιστής με τη μεγάλη καλλιτεχνική 50χρονη καριέρα είναι από εκείνη τη στόφα ερμηνευτών που σέβονται όλοι οι συνάδελφοί του. Τόσο για τη σπουδαία ιστορία που έχει διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια όσο και για τη σεμνότητα που τον διακατέχει. Και ο Δάκης, όπως έχει βγει νικητής όλο αυτό το διάστημα με τον καρκίνο, είμαστε βέβαιοι πως θα βγει και πάλι αλώβητος από τον ανηφορικό αγώνα ζωής που δίνει!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.