Παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης του «Σασμού», Κώστας Κωστόπουλος, μετά την καταγγελία ηθοποιού για βιασμό




Με ανάρτησή του στο Facebook, ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς του Alpha «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου για βιασμό της «από γνωστό σκηνοθέτη».

Ο σκηνοθέτης (ο οποίος φέρεται να φωτογραφίζεται στην καταγγελία της ηθοποιού, χωρίς πάντως το όνομά του να έχει αναφερθεί) αναφέρει στην ανάρτησή του πως δεν πρόκειται να αφήσει τη συκοφαντία εναντίον του να σέρνεται και πως είναι υποχρεωμένος να ζητήσει την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία θα  προσφύγει.

«Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι», αναφέρει ο Κωστόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 



«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι. 

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων».

«Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του».

«Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι».

Η Έλενα Αθανασοπούλου είναι η ηθοποιός που κατήγγειλε τον γνωστό σκηνοθέτη για βιασμό.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη ηθοποιός μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ για την καταγγελία του βιασμού της, αναφέροντας πως η ίδια ήταν τότε 21 ετών. Δεν αποκάλυψε το όνομα του σκηνοθέτη, ωστόσο, πρόκειται για άνθρωπο που έχει υπογράψει πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες, ενώ μία από αυτές προβάλλεται αυτή την περίοδο σε μεγάλο κανάλι.
Όπως δήλωσε, είχε αυτό το τραυματικό γεγονός θαμμένο στην ψυχή της για πολλά χρόνια και βρήκε το θάρρος να μιλήσει λόγω του κινήματος του MeToo, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Έλενα Αθανασοπούλου είναι μέλος του ΣΕΗ από το 2018.

“Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό και έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί εγώ πέρασα από πολλά στάδια: θυμού, θλίψης, οργής, πένθους. Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε. Ήμουν 21 ετών, ήταν πολύ άγριο αυτό που μου συνέβη. Να βγουν τα θύματα, να πάρουν θάρρος, να πάρουν δύναμη. Να το κάνουν πρώτα για τη δική τους ψυχή και έπειτα για να προστατεύσουμε τα νέα παιδιά“, είπε μεταξύ άλλων.

Η ηθοποιός ισχυρίζεται πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον γνωστό σκηνοθέτη και ότι το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου. Την είχε καλέσει για δείπνο και στη συνέχεια θα ακολουθούσε έξοδος με φίλους.
Όπως κατήγγειλε, ο σκηνοθέτης φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. Αφού η ίδια ένιωσε να ζαλίζεται, την οδήγησε στο αυτοκίνητο, όπου φέρεται να την βίασε.

“Από τη στιγμή που φύγαμε, μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω ένα κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του… Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μου πέρασε από το μυαλό ότι αν έβγαινα στον δρόμο μόνη μου σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να μου συνέβαινε κάτι ακόμη χειρότερο“, αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή της.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.