Η απάντηση του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου στην Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μιχαηλίδου
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Σε έντονο ύφος διέψευσαν την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου την Παρασκευή 20.5.2022 οι εκπρόσωποι του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου. Το Φιλανθρωπικό Σωματείο αλλά και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, διατύπωσαν με αποφασιστικότητα και σαφήνεια ότι:
Ζητάμε να σταματήσει η διαπόμπευση του Ιδρύματος, η οποία γίνεται συστηματικά από τις 22.12.2021 με ευθύνη και ανοχή της Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων

Ζητάμε να αρθεί η αναιτιολόγητη αναστολή της Κρατικής Επιχορήγησης 2021, η οποία αφορούσε σε δαπάνες της περασμένης χρονιάς


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Ζητάμε να εκκινηθεί και πάλι η εισαγωγή παιδιών στο Ίδρυμα, το οποίο σύμφωνα με την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών «συνεχίζει να παρέχει τα εχέγγυα για την παροχή οργανωμένων κοινωνικών υπηρεσιών, που έχουν σχέση με την προστασία του παιδιού».

Ζητάμε να διασφαλιστεί η εργασία των 30 εργαζομένων του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, οι ομιλητές, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Θανάσης Παπαρούπας και η Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ηρώ Ζερβάκη, καθώς και οι νομικοί τους συνεργάτες κ. Μ. Καλαντζόπουλος και κ. Ι. Χατζόπουλος, διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική της Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία, χωρίς να διερευνήσει την «καταγγελία» που έλαβε (καταγγελία την οποία ουδέποτε κατέθεσε στο Ίδρυμά μας η καταγγέλλουσα), αντί να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, η ίδια επέλεξε να μιλά καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια και λοιπά ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα, από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν αποδείχθηκαν όσα αποτρόπαια ακούστηκαν από τα ΜΜΕ για:

σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών,

ότι εργαζόμενες έβαζαν παιδιά να κάνουν σεξουαλικές πράξεις και τα παρακολουθούσαν,

παράνομες υιοθεσίες και αναδοχές,

απόκρυψη αριθμού παιδιών, και

ότι το Ίδρυμα δεν είχε ούτε ψυχολόγο, ούτε κοινωνική λειτουργό, κ.λπ.

Επίσης, από την εισαγγελική διερεύνηση ασκήθηκαν διώξεις σε 4 εργαζόμενες για απλή σωματική βλάβη και απειλή. Άλλωστε και οι καταγγελίες αυτές θα δοκιμαστούν στη δικάσιμο της 31.10.2022. Σημειώνουμε ότι για οποιαδήποτε κατηγορία υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής αμετακλήτως. Η κα Μιχαηλίδου έβγαινε στα κανάλια χωρίς να έχει κανένα Πόρισμα Εισαγγελικής, δικαστικής ή διοικητικής αρχής, αλλά μόνο «καταγγελίες». Επιπλέον, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΠΕΝ κ. Θ. Παπαρούπας στη Συνέντευξη Τύπου, του είχε ζητήσει να αλλάξει το Δ.Σ. του Ιδρύματός μας, ενώ συνέχισε με την αναστολή της Κρατικής Επιχορήγησης, και προκάλεσε τη μεταστέγαση των παιδιών του ΠΕΝ σε άλλα ιδρύματα.

Η Υφυπουργός είναι προφανές ότι έχει ένα σχέδιο για τους φορείς παιδικής προστασίας και
έχει έρθει σε σύγκρουση με τους περισσότερους φορείς, δοθέντος του ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί κατά την άποψη έμπειρων νομικών θεωρούνται αντισυνταγματικές. Υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λειτουργία και την ιστορία των 110 ετών του Ιδρύματός μας αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτό. Αρχή μας είναι πάντα να μιλάμε με στοιχεία και όχι με καταγγελίες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.