Επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ισπανία




Στην Ισπανία, μεταβαίνει την Πέμπτη 5 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Κατά την επίσκεψή του θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων Meritxell Batet και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων.
Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογό του José Manuel Albares Bueno με τον οποίο θα συζητήσουν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και τον συντονισμό μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας, ιδίως στην ΕΕ, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ισπανία τον Ιούλιο του 2023.
Επιπλέον, θα συζητήσουν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή ασφάλεια, την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βόρειο Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Λιβύη, ενώ θα υπογραφούν Μνημόνια Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.