Συγκινητικές στιγμές στο «2ο Λύκειο Ηλιούπολης – Ηρώ Κωνσταντοπούλου»
Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε το 2ο Λύκειο Ηλιούπολης για την επίσημη ονοματοδοσία του, σε «2ο Λύκειο Ηλιούπολης – Ηρώ Κωνσταντοπούλου», μετά από την ομόφωνη απόφαση-πρόταση προς τον Δήμο Ηλιούπολης του Συλλόγου Καθηγητών του, που εγκρίθηκε με την θετική ομόφωνη απόφαση 166/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης.

Η μαζική και συγκινητική εκδήλωση, που προετοίμασαν οι μαθητές με την καθηγήτριά τους την κ. Σταυρούλα Μοσχοβίτη, άρχισε με την σύντομη ομιλία της διευθύντριας κ. Δήμητρας Χατζή, συνεχίστηκε με ποιήματα και τραγούδια της Αντίστασης που απήγγειλαν και τραγούδησαν τα παιδιά με συνοδεία από δύο κιθάρες και ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική ανάλυση, της τότε κατάστασης στην κατεχόμενη Ελλάδα και τις εκτελέσεις από τους ναζί, από τον Γερμανό ιστορικό και πολιτογραφημένο πια Έλληνα, ομότιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Χάγκεν Φλάισερ.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αντζινάς-Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και Αποστόλης Στασινόπουλος-Οικονομικών & Διοίκησης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Εθελοντισμού Ιωάννα Σκλαβενίτη, ο ειδ. συνεργάτης του Δημάρχου Θάνος Κατσώνης και ο κ. Νίκος Κυρίτσης αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και πλήθος μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Πολύ κοντά στην οδό και το άγαλμα της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, το ομώνυμο πια 2ο Λύκειο θα συνεχίσει να προσφέρει αγωγή και γνώση στους μαθητές και να καλλιεργεί ανεξάρτητες, ανυπότακτες και ελεύθερες προσωπικότητες, που θα εμπνέονται από τα ευγενή ιδανικά που η αγωνίστρια Ηρώ υπερασπίστηκε και για τα οποία τελικά θυσιάστηκε, πάντα με την υποστήριξη και του Δήμου Ηλιούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.