Πως βρέθηκε στην Αθήνα Rolex αξίας 85.000 ευρώ που είχε κλαπεί σε ληστεία στη Δανία




Μετά από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Δανικές Αρχές, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε γραφείο τεχνικής υποστήριξης εταιρείας, που είχε παραδοθεί για επισκευή, ένα ρολόι Rolex αξίας 85.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μία 35χρονη γυναίκα από την Αλβανία, η οποία το είχε πάει εκεί για επισκευή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει καμία σχέση με την ληστεία και ανέφερε ότι το ρολόι της το πούλησε ένας ομοεθνής της στην Αλβανία, πριν από περίπου 4 χρόνια, σε εξευτελιστική τιμή, σε σχέση με την πραγματική του αξία, για αυτό και το αγόρασε.

Το ρολόι που παραδόθηκε στις Δανικές Αρχές, αποτελεί μέρος κλοπιμαίων, μετά από ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε την 13-11-2017 σε κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη, από τρεις δράστες.

Η εντυπωσιακή ληστεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών, ήταν έργο της περιβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» και η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η ληστεία είχε διαπραχθεί από τρεις δράστες οι οποίοι μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο ως πελάτες, αλλά με την απειλή πιστολιού και σπρέι πιπεριού, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους.



Οι ληστές, οι οποίοι όπως εκτιμούν οι αρχές, ήταν γνώστες του αντικειμένου, άρπαξαν 50 πολυτελή ρολόγια διαφόρων εταιρειών και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε αργότερα από την δανική αστυνομία, αλλά οι ίδιοι είχαν γίνει «καπνός».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.