Νέα Σμύρνη: Μεγάλη προσέλευση στην ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο




Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες στην αίθουσα του Γαλαξία η ημερίδα με τίτλο «Κίνδυνοι και κανόνες ασφαλείας στο διαδίκτυο: Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας» που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το «Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute). Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και Πρόεδρος του Ινστιτούτου CSI, καθώς και η Διευθύντρια του Ινστιτούτου CSI, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ιδρύτρια Traumahelp, Καλλιόπη Ιωάννου.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. «Η σημερινή ημερίδα είναι μια αφορμή να ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος ενημέρωσης σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα κατά των παιδιών μας. Διότι, ας μη γελιόμαστε, το cyber bullying, η διακίνηση πορνογραφικού υλικού, η προτροπή σε άσεμνες πράξεις, η δημόσια διαπόμπευση και συκοφαντία, όλα αυτά είναι σοβαρά εγκλήματα. Η πρόληψη και η πρόνοια των γονέων όμως μπορούν να τα πατάξουν σε μεγάλο βαθμό. Η πρόσβαση στο ίντερνετ είναι εύκολη, άμεση και φθηνή. Δεν είναι όμως ακίνδυνη και όσοι πιστεύουν το αντίθετο, δεν κατανοούν το ρίσκο και τις βλάβες που η απρόσεκτη χρήση του μπορούν να προκαλέσουν.

Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρωτοπόρος και –ουσιαστικά- ιδρυτής της οποίας είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης, παραμένει αρωγός της κοινωνίας σε αυτή την αέναη άμυνα απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Θα είμαστε και γι’ αυτό το σκοπό, δίπλα στην ελληνική οικογένεια, δίπλα στα παιδιά, δίπλα στον πολίτη!” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.